Absolventams - verslo pradžiamokslio pamokos

Absolventams - verslo pradžiamokslio pamokos

Klaipėdos jaunimo darbo centro organizuotame seminare absolventai buvo supažindinti su verslo kūrimo ypatumais.

Seminaras "Aiškus verslo startas" buvo organizuojamo renginių ciklo "Nuo diplomo iki darbo sutarties" dalis.

Nors renginiai yra skirti abiturientams ir absolventams, tačiau verslo seminaras sudomino įvairaus amžiaus klaipėdiečius.

Daugiau nei dvi valandas vykusiame užsiėmime visus norinčius konsultavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarybos, Valstybinės mokesčių inspekcijos, Teritorinės muitinės, SODROS, Valstybinės darbo inspekcijos, Teritorinės darbo biržos bei VšĮ "Versli Lietuva" atstovai.

Pranešėjai lyg vienas tikino, jog visos informacijos pateikti neįmanoma, todėl papildomų klausimų turintys gyventojai gali nedvejodami kreiptis į dominančias institucijas.

SODROS Klaipėdos skyriaus vyriausioji specialistė Nora Kubilienė teigia: "jau geriau penkis kartus kvailai paklausti, nei vieną kartą kvailai padaryti“.

Kita vertus, Valstybinės darbo inspekcijos, Klaipėdos skyriaus vyriausiasis darbo inspektorius Artūras Lacitis ragina būsimuosius verslininkus nepamiršti, jog jie turėtų kreiptis tik su tiksliais klausimais.

"Mes nesame konsultacinė firma", – juokavo vienintelis atstovas vyras.

Nora Kubilienė taip pat primena, jog būtina mokėti socialinio draudimo mokesčius, nes kitu atveju nebus skaičiuojamas darbo stažas ir pensija.

Kuriantiems verslą, specialistė pataria nepamiršti informuoti SODROS apie priimamus bei atleidžiamus darbuotojus, taip pat nepalikti verslo jo neišregistravus, nes mokesčiai vis tiek bus skaičiuojami.

Panašiai kalbėjo ir Valstybinės mokesčių inspekcijos Klaipėdos skyriaus Vyresnioji specialistė Violeta Vilimienė.

Moteris tikina, jog dažnai smulkieji verslininkai pamiršta išregistruoti individualią veiklą.

"Tai padaryti dabar galima ir inspekcijos internetiniame puslapyje www.vmi.lt", - informuoja kalbėtoja.

"Versli Lietuva" Plungės regiono atstovė Gražina Lukošienė tikina, jog sulaukia begales laiškų ir skambučių iš pradedančiųjų verslininkų.

"Stengiamės padėti visiems. O daugiau besidomintys gali apsilankyti Versli Lietuva bei Verslo Vartai puslapiuose, kur atras ne tik visą reikalingą informaciją apie finansinius verslo kūrimo ypatumus, bet ir galės pasinaudoti verslo plano finansine skaičiuokle, pasitikrinti savo žinias klausimynuose, bei peržvelgti verslo atmintines“, – sakė atstovė.

Tarp susirinkusių klausytojų nei vienas nepripažino galvojantis apie maisto gamybos ar prekybos verslą, tačiau Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Jūratė Mačiulienė patikino, kad tai dar nieko nereiškia.

"Verslininkai pamiršta, kad ne tik maisto gamintojams ar prekybininkams reikia gauti leidimus. Įmonės, vykdančios pardavimus internetu taip pat turi būti žinomos tarnybai“, – perspėja moteris.

Kalbėtoja taip pasakojo, jog didžiausia naujų verslininkų klaida yra sudaryti sutartį dėl įmonės patalpų, kol jų dar nėra patvirtinusi Maisto ir veterinarijos tarnyba.

"Patalpos turi tikti vykdomai veiklai, todėl į tarnybą reiktų kreiptis prieš jas įsigyjant", – pabrėžia Jūratė Mačiulienė.

Klaipėdos teritorinės muitinės kontrolės organizavimo skyriaus viršininkė Rasa Rentaskienė susirinkusiems papasakojo apie Muitinės tarpininkų įmones.

Kalbėtoja informavo, jog visas su verslu iškilusias problemas reiktų išsispręsti iškart, nes tarnybos keičiasi turima informacija.

"Nepalikite apie save blogos nuomonės“, – perspėjo ji.

Darbo birža taip pat turėjo gerų naujienų jauniesiems verslininkams.

Nuo šių metų Rugsėjo pirmos dienos visi nevyresni nei 29 metų, Darbo biržoje registruoti asmenys, pirmą kartą steigiantys sau darbo vietą, gali gauti iki 40 000 litų paramą.

Daugiau informacijos galima rasti užsukus į Jaunimo darbo centrą.

Kitas ciklo seminaras skatinantis savanorystę vyks Rugpjūčio 19 d., 14 val. Klaipėdos jaunimo darbo centre (Aukštoji g. 12).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder