100  dienų teismo pirmininko kėdėje

100 dienų teismo pirmininko kėdėje

Klaipėdos miesto apylinkės teismo pirmininkas Svajūnas Bliudsukis savo pareigas pradėjo eiti nuo lapkričio 8 d. Šiandien yra 100-oji jo vadovavimo teismui diena. Teismo pirmininko teigimu, 100 dienų yra pakankamas laiko tarpas apsiprasti pareigos, o kolegoms – pažinti ir įvertinti vadovą.

Pirmosios dienos naujame darbe visuomet yra sunkiausios, bet tuo pačiu ir svarbiausios. Jos yra kaip pagrindas, įgyvendinant savo idėjas ir kuriant ateities viziją. Per šį laikotarpį buvo atlikta nemažai darbų gerinant teismo veiklą ir kolektyvo bendradarbiavimą.

Pradėjus pirmininko darbą, daug laiko buvo skirta darbo grupei dėl teismų jungimo. Grupėje buvo sprendžiama, kaip atrodys teismo procesai – nuo dokumento užregistravimo iki bylų perdavimo į archyvą. Pagrindinis tikslas – užtikrinti kuo mažesnes darbo sąnaudas ir išvengti biurokratinių procesų. „Manau, gana reikšmingai prisidėjome prie šios komisijos darbo rezultatų“, - teigė pirmininkas.

Atlikti pakeitimai civilinių bylų skirstymo teisėjams procese. Nustatyta, kad per dieną teisėjui gali būti skirta ne daugiau kaip 15 bylų (jei visiems esantiems darbe teisėjams paskiriama po 15 bylų – skirstoma antru ratu). Ši nauja tvarka leidžia išvengti didelio teisėjų darbo krūvio po atostogų.

Nustatyta probacijos tarnybos teikimų nagrinėjimo tvarka tam, kad būtų užtikrintas BPK 358 str. 2 d. nuostatos įgyvendinimas, t.y. išnagrinėti teikimus per 3 darbo dienas. Be administracinių priemonių ir tarpinstitucinio bendradarbiavimo, teisėjams praktiškai būtų neįmanoma išnagrinėti teikimo per tokį trumpą terminą.

Teismo pirmininkas dalyvavo tarpinstituciniame susirinkime dėl Administracinių nusižengimų kodekso įsigaliojimo taikymo ir Baudžiamojo kodekso pakeitimų, susijusių su sankcijomis taikytinomis neblaiviems vairuotojams. Pradėta vykdyti šių naujovių taikymo ir teismų praktikos vystymosi stebėsena ir analizė, rengiamos apžvalgos.

„Sudėtingiausia sritis yra personalo valdymo klausimai: priėmimas, atranka, vertinimas, drausmės klausimai, atleidimas. Personalo valdymas neatsiejamas nuo finansų valdymo. Atsižvelgiant į finansines galimybes, šiemet buvo keliama kvalifikacinė klasė šešiems valstybės tarnautojams. Visoms nuolatinėse pareigose dirbančioms posėdžių sekretorėms suteikta maksimali galima kategorija. Šiuo metu yra ruošiamasi naujo darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo įgyvendinimui, pagal kurį bus perskaičiuojami ir keliami atlyginimai. Pirmiausia atlyginimai kils mažiausias pajamas gaunantiems darbuotojams ir atsakingiausias pareigas einantiesiems“, - sakė S. Bliudsukis.

Teismo pirmininko iniciatyva, teisme buvo organizuota apskritojo stalo diskusija skatinant tarpinstitucinį bendradarbiavimą vaiko teisių apsaugos srityje. Diskusijoje dalyvavo institucijų, dirbančių su vaikais, atstovai. Akcentuojamas buvo ne tik formalus, bet kasdienis ir tiesioginis institucijų bendradarbiavimas. Tam tikri diskusijos metu pateikti pasiūlymai dar bus gvildenami artimiausiame teisėjų susirinkime.

„Vertinu darbuotojų pasiūlymus, kuriais jie prisideda prie administracinės veiklos gerinimo ir renginių teisme organizavimo. Atsižvelgiant į darbuotojų prašymus, teisme buvo pritaikyta patalpa maistui pasišildyti“, - pasakojo pirmininkas.

Teismo pirmininkas džiaugiasi, kad per 100 dienų naujose pareigose puikiai pavyko suburti komandą, perimti bei tęsti pradėtus darbus bei įgyvendinti naujas idėjas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder