Prie "Kruzenšterno" rikiavosi eilutės

Prie "Kruzenšterno" rikiavosi eilutės

Visą šeštadienį Kruizinių laivų terminale, kuriame stovi trys "Baltic Sail" burlaiviai, knibždėte knibždėjo žmonių. Jie fotografavosi, lipo į laivus jų apžiūrėti iš vidaus ar tiesiog mėgavosi gražiais vaizdais, slėpdamiesi nuo mugės erzelyno ir minios žmonių, vaikščiojančių po miestą.

Daugiausia buvo norinčiųjų pamatyti garsųjį Rusijos burlaivį "Kruzenshtern". Tai antras didžiausias burlaivis pasaulyje. Laivas buvo pastatytas 1920 m. Vokietijoje, 1946 m. paskirtas Rusijai ir pervadintas "Kruzenshtern." Jo įgulos nariai penktadienį žygiavo šventinėje eisenoje, šeštadienį įsiliejo į uostamiesčio šventinį šurmulį miesto gatvėse.

Nors šis gražuolis burlaivis ne taip retai užsuka į Klaipėdą, prie jo rikiavosi smalsuolių eilutės. Jose stovintys žmonės nesipiktino, nes eilė gana greitai judėjo.

Dabar Norvegijoje gyvenantis kėdainietis, porai savaičių atostogauti atvykęs į Lietuvą, užsuko ir į Jūros šventę. Kadangi iki šiol burlaivio "Kruzenschtern" dar nebuvo matęs, tad kantriai laukė eilėje. "Labai patinka jūsų šventė, viskas taip puikiai organizuota. Pasirodo, klaipėdiečiai moka švęsti", - sakė Albertas.

Iš vokiečių laivo "Roald Amundsen" išlipęs 25 metų klaipėdietis Algirdas prisipažino, kad praktiškai per kiekvienas šventes ateina pasižiūrėti laivų, jam čia patinka pasivaikščioti, nesvarbu, kad tie laivai jau būna matyti. "O ką darysi, visą laiką gersi alų? Čia nusifotografuoji, patiri tam tikrų įspūdžių. Ne, jūrininkas aš nebūsiu. Esu statybininkas, dabar jau pereinu į programavimą, dar esu šiek tiek virėjas, bet laivai man patinka", - sakė Algirdas.

Suomių burlaivis "Joanna Saturna" tuo metu kai, mes lankėmės, "ilsėjosi".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder