"Drakonų" valčių varžybas laimėjo dragūnai

"Drakonų" valčių varžybas laimėjo dragūnai

Šeštadienį visą Danės upę ir jos krantines miesto centre labai pagyvino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos jau šešerius metus organizuojamos "drakonų" valčių varžybos Uosto direkcijos taurei laimėti. Čia buvo juntamas didelis sujudimas.

Organizatoriai kiek sutriko, kai varžybų įkarštyje pasirodė laivelis su krišnaitais. Teko kelis kartus įspėti, kad apsisuktų ir grįžtų, nes priešingu atveju būsianti iškviesta laivybos inspekcija. O dalyviams reikėjo priminti, kad irklus paliktų valtyse, neišsineštų.

Kokių tik komandų šiemet nebuvo - ir Darbo partijos, ir Klaipėdos liberalų, kurie sulaužė net irklą, ir Palangos oro uosto, ir AB Vakarų laivų gamyklos (VLG), ir bendrovės "Klaipėdos vanduo" komanda "Ant bangos", ir gana efektingai atrodanti komanda "Turbo sraigės". Anksčiau rungtyniaudavo ir Susisiekimo ministerijos komanda, o šiemet - ne.

Distancija - 600 metrų Danės upe nuo Jono kalnelio iki Klaipėdos miesto rotušės.

Iš valties išlipę vyrai būdavo pavargę. VLG komandos kapitonas Andrejus Babachinas jau žinojo, kad pergalės iškovoti nepavyks, nors ir aplenkė liberalus. Šiemet dalyvavo visai nauja VLG komandą. Ir apskritai VLG dalyvauja tik antrus metus, tad jaučiasi naujoke. Pernai ji užėmė 12 vietą.

"Man labai patinka tas renginys. Pažįstu beveik kiekvieną dalyvaujančią komandą, puikiai leidžiu laiką. Labai smagu, kad pačių dalyvių sulaukėme 400, o sirgalių dar daugiau. Tikiuosi, kad papuošėme Jūros šventę savo renginiu", - sakė Uosto direkcijos Personalo skyriaus viršininkė Irina Novikova, visus tuos šešerius metus aktyviai prisidedanti prie šio renginio organizavimo.

Šiemet ją labiausiai nustebino Baltarusijos susivienijimo "Belkalij" komanda. Ir ne tuo, kad baltarusiai mano, jog pusė Klaipėdos uoste kraunamų krovinių yra jų, bet tuo, kad jų atvyko 67 žmonės, nors komandą sudaro tik 10 narių: 8 irkluotojai, būgnininkas ir vairininkas, nuo kurio laibai daug kas priklauso. I. Novikova sako tokios didžiulės palaikymo komandos dar nebuvo mačiusi.

Uosto direkcijos taurės teikiamos tik komandoms, užėmusioms pirmą, antrą ir trečią vietas. Dėl pirmos vietos dar reikia varžytis finalinio plaukimo metu, dėl trečios - taip pat.

Pernai pirmą vietą laimėjo žvejų būrelis "Žalčiai", antrą - bendrovės "Arijus", trečia - bendrovės "Novikontas" komandos. Šiemet dalyviai skundėsi, kad jiems labai trukdė vėjas, tad rezultatai šiek tiek blogesnį - pernai visiems distancijai įveikti prireikė iki trijų minučių laiko.

Šiemet pirmą vietą iškovojo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono komanda, antra buvo LKAB "Klaipėdos Smeltė" įgula, pasiekusi geriausią šių varžybų distancijos įveikimo laiką - 2 minutės ir 57 sekundės per atrankines, o trečią - švaros centras "Švaros Guru". Komandoms įteiktos ne tik taurės, bet ir šakočiai.

Pačios Uosto direkcijos komanda užėmė garbingą šeštą vietą. Pasak I. Novikovos, tai geriausias šios komandos rezultatas per visus tuos metus.

Visos 40 komandų buvo apdovanotos varžybų medaliais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder