Apdovanoti "Jūros šventės" eisenos geriausieji

Apdovanoti "Jūros šventės" eisenos geriausieji

Nors Jūros šventė - jau praeityje, tačiau dar liko kuo pasidžiaugti. Ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje išsakytos mintys bei pastebėjimai, o padėkos raštais apdovanoti originaliausi šventės eisenos dalyviai.

VšĮ "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys dar kartą pasidžiaugė sėkmingai praėjusia 56-ąja Jūros švente ir dėkojo visiems padėjusiems ją realizuoti.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus pastebėjo, jog Jūros šventė kasmet tobulėja ir tampa vis skoningesnė. Tad ją reikia dar labiau reklamuoti Lietuvoje ir užsienyje.

A. Vaitkus neslėpė nuostabos, kodėl klausimas "Ar Lietuva - jūrinė valstybė?" vis dar aktualus. Kitų miestų gyventojai žavisi jūra, laivais, o štai klaipėdiečiai vis dar kelia šį esą nelogišką klausimą.

Apie Jūros šventės eiseną uosto vadovas sakė, kad šiemet joje dalyvavo per 7 tūkst. žmonių, o ilgis siekė daugiau nei kilometrą.

"Puiku ir tai, kad nebegirdime priekaištų dėl technikos panaudojimo eisenoje, o mieste jaučiamas pozityvas. Vis dėlto atrodė, jog dalyvių buvo daugiau nei pačių miestiečių", - sakė A. Vaitkus ir pridūrė, kad Jūros šventės eisenoje trūko kolektyvų įvairovės.

Eisenos koordinatorius Karolis Pronckus teigė, jog prieš eiseną būta daug dvejonių, ar pavyks vienas ar kitas dalyvių sprendimas.

"Tačiau, žinia, viskas pavyko, o tai tėra mažos jaudinančios detalės", - kalbėjo K. Pronckus ir neabejojo, kad sulig kiekvienais metais eisena tik didės.

Po trumpų pamąstymų buvo įteiktos padėkos Jūros šventės eisenos dalyviams. Už istorinį projektą apdovanotas Lietuvos jūrų muziejus bei Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka.

Už ambicingiausią projektą padėka įteikta AB Vakarų laivų gamyklai, kurios dėka miesto gatvėmis riedėjo įspūdinga sunkiasvorė transporto priemonė, skirta sunkiasvorėms konstrukcijoms transportuoti. Tarp visų dalyvių išskirta ir LKAB "Klaipėdos Smeltė", kuri kiekvienais metais eiseną papuošia originaliomis, išskirtinėmis idėjomis.

AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija ("Klasco") apdovanota už geriausią Jūros šventės 2015 temos išpildymą. Padėkos bei gražiausios eisenos nuotraukos įteiktos ir AB "Smiltynės perkėla", UAB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai "Bega", UAB "Baltlanta".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder