Penktadienis Klaipėdoje bus skirtas vaikams

Penktadienis Klaipėdoje bus skirtas vaikams

Penktadienį, birželio 1-ąją, Klaipėdoje netruks renginių, skirtų vaikams.

Klaipėdos miesto savivaldybės Atviros erdvės jaunimo centras ir Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas bei daugybė kitų įstaigų ir organizacijų dovanoja vaikams bei jaunimui netradicinį renginį "Šuolis į vasarą", skirtą paminėti Tarptautinei vaikų gynimo dienai.

Vaikus ir jaunimą paminėti tarptautinę vaikų gynimo dieną netradiciškai kvies įstaigos ir organizacijos, kurios gina, saugo, padeda mažiesiems mūsų visuomenės nariams. Beveik visą dieną truksiantis renginys leis iš arčiau susipažinti su įvairiomis specialiosiomis tarnybomis, jų darbo ypatumais, suteiks galimybę išbandyti, ką reiškia būti vienos ar kitos tarnybos komandos nariu.

Savo programas ir pasirodymus pristatys Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuras bei Patrulių rinktinė, Pakrančių apsaugos kinologų rinktinė, KASP Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė, Klaipėdos apskrities Priešgaisrinė gelbėjimo valdyba ir jaunieji gaisrininkai, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Klaipėdos miesto komiteto savanoriai.

Menines programas rodys M. Mažvydo progimnazijos šokių kolektyvas, HIP&GO šokių grupė, AJP šokių studija, lopšelis-darželis "Volungėlė", "Aukuro" gimnazijos mokiniai. Aitvarus į dangų skraidins Klaipėdos miesto moksleivių saviraiškos centro aviamodeliuotojų būrelio nariai, laivelius tvenkinyje plukdys "Aukuro“ gimnazijos mokiniai, o mažieji šventės dalyviai turės galimybę spalvotomis kreidelėmis išpiešti pilkus pasivaikščiojimo takus. Renginio pabaigoje visi šventės dalyviai bus vaišinami policininkų ir ugniagesių dovanojamu tortu.

"Šuolis į vasarą" vyks birželio 1 d. 14.30-18 val. I. Simonaitytės g. 24 (vidinis Klaipėdos Naujakiemio suaugusiųjų gimnazijos kiemas), ant Simonaitytės kalno, prie tvenkinio šalia Reikjaviko gatvės.

Švęs ir parke, ir pas kariškius

O nuo 11 iki 13 val. visuomeninis judėjimas "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" ir BĮ Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centras mažuosius kviečia į "Vaikystės šventę" Jūros (buvusiame Poilsio) parke.

Čia laukia vaikų kolektyvų koncertas "Klaipėdai - 760 metų", viktorina, nuotaikinga muzika, šokių pamokėlės ir muzikinės kompozicijos kūrimas, lauko žaidimai, piešinių ant asfalto konkursas, saldūs prizai ir siurprizai. Nuolat veiks parko radijas.

Tarptautinė vaikų gynimo diena penktadienį bus paminėta ir LDK Butigeidžio dragūnų motorizuotajame pėstininkų batalione. Čia nuo 10 iki 15 val. vyksiančioje šventėje dalyvaus bataliono karių, darbuotojų vaikai bei moksleiviai iš įvairių švietimo įstaigų, su kuriomis batalionas bendradarbiauja (viso turėtų būti apie 300 vaikų).

Vaikai bus kviečiami sudalyvauti sukarintose estafetėse, pavyzdžiui, sužeistųjų išnešime iš karo lauko zonos, vaišinsis kariškomis vaišėmis. Vaikučius linksmins Klaipėdos jaunimo centro kolektyvas "Keberiokšt".

Šventės akcentu taps bataliono simbolio – drakono piešimas ant bataliono rikiuotės aikštės, kuris bus fotografuojamas iš sraigtasparnio.

Flashmob'as ir diržų surinkimo akcija

15 val. piliavietėje vyks moksleivių akcija, skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti - "Apjuosę Klaipėdą, palikime savo pėdą". Čia 15.35 val. į dangų bus paleisti miesto vėliavos spalvų - geltoni ir raudoni - balionai, 15.40 val. val. prasidės eisena į dainos flashmob'o akciją Atgimimo aikštėje, o 16 val. įvyks pats flashmob'as.

Mokiniai raginami atsinešti aprašytą, nufilmuotą, nupieštą ar kaip kitaip pavaizduotą vasaros idėją, kurią galės įmesti į tam skirtą idėjų taupyklę. Išrinkus pačią gražiausią, linksmiausią ir šauniausią idėją, jos autorių žadama apdovanoti kelione po Lietuvą 18-ai asmenų. Visos mokyklų mintys bus talpinamos interneto svetainėje www.tapk.lt, kad ir kiti vaikai galėtų jas išbandyti.

O 12.30 val. prie Muzikinio teatro, netoli Atgimimo aikštės, vyks Diržų surinkimo akcija.

Psichologai teigia, kad 60 procentų Lietuvos vaikų patiria smurtą ir patyčias. Viešojoje erdvėje itin daug kalbama apie mokykloje vaikų patiriamas bendraamžių patyčias, tačiau nepilnamečiai smurtą patiria ir namuose. Todėl šiandien, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Klaipėdoje ir rengiama akcija "Atsikratyk diržo!".

Jos metu klaipėdiečiai bus raginami atiduoti diržus – atgyvenusį bausmės simbolį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder