Vytautas Grubliauskas: svarbiausia eiti savuoju keliu

Vytautas Grubliauskas: svarbiausia eiti savuoju keliu

Ketvirtadienį svečiuose pas Klaipėdos miesto merą Vytautą Grubliauską lankėsi Vydūno mokyklos devintokai. Įteikę merui laišką, kuriame jam ir visam Klaipėdos miestui linkėjo sėkmės ir muzikinio vėjo, moksleiviai su malonumu klausėsi V. Grubliausko sėkmės istorijos.

Meras džiaugėsi, jog lankosi meninės pakraipos mokiniai, smalsaujantys apie jo gyvenimo pasirinkimą. Jis atskleidė savo muzikanto vargus, kai tenka groti ir atiduoti visą save publikai. Miesto vadovas neslepia, kad ir šiandien mielai užlipa ant scenos ir atlieka kokį kūrinį. Svarbiausia - pasitikėjimas savimi ir ėjimas pasirinktu keliu. Moksleiviams jis pasakojo, jog gyvenime labai daug pagundų, o žmonės perša savo nuomonę, tad kartais norisi viską mesti ir eiti kitu, ne savo keliu.

V. Grubliauskas neslėpė, jog gyvenime visada ieško sunkiausio varianto, kuriuo gali maksimaliai išnaudoti savo galimybes bei jėgas. Taip pat jauniesiems smalsuoliams patarė, kad niekada nebijotų konkurencijos, nes be jos žmogus nustoja stengtis.

"Esu išbandęs geriamųjų dalykų, bet tai tik iliuzija" – atviravo V. Grubliauskas. Norint pasiekti aukštumas svaigalai nepadės, nes tai tik savęs apgaudinėjimas. Kitų žmonių taip neapgausi.

Mokiniai teiravosi, ar tai, ką meras pasiekė būdamas muzikantu, padeda politikoje. Miesto vadovas neslėpė, kad gebėjimas operatyviai reaguoti, susikaupimas ir siekimas geriausio varianto atėjo kartu su muzika.

Nukrypus pokalbiui į politiką, Vydūno mokyklos devintokai negailėjo klausimų apie dabartinę miesto situaciją: ką reikėtų keisti, kas trukdo įgyvendinti planus. Mero teigimu, jam sunkiausia susitaikyti su žmonių geranoriškumo trūkumu. Kartais paprasti darbai yra neatliekamai tik dėl visuomenės nenoro padėti. V. Grubliauskas taip pat skatino susirinkusius moksleivius būti pilietiškais ir pradėti daryti mažus darbus miesto bei visos visuomenės labui. Atsisveikindamas meras palinkėjo, kad lemiamu momentu jaunuoliai sugebėtų padaryti viską, ką gali.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder