Vasarą dirbti ar atostogauti?

Vasarą dirbti ar atostogauti?

Dauguma studentų vasaros poilsį iškeičia į darbą. Kodėl? Nes darbas vasarą turi tikrai ne vieną privalumą. Žinoma, didžiausias stimulas yra atlygis. Kiekvienam žmogui, taigi ir studentui, reikalingi pinigai.

Nori gražiai atrodyti? Užsidirbk. Nori važiuoti su draugais prie ežero? Užsidirbk. Nori nueiti į teatrą, į koncertą ar nusipirkti įdomią knygą? Užsidirbk. Kaip žinome, daugumą studentų išlaiko tėvai, vis dėlto vasara yra toks metas, kai gali pasijusti savarankišku, kai gali savo rankomis ir kojomis užsidirbti pinigus ir juos išleisti ten, kur tik širdis geidžia.

Taip pat darbas ugdo ir atsakomybės jausmą ir suvokimą, jog norint gauti atlygį reikia įdėti šiek tiek pastangų, šiek tiek proto ir šiek tiek laiko. Be viso to studentas dirbdamas vasarą gali gauti puikių praktinių žinių, kurios pravers ateityje ieškant darbo. Kaip sakoma, darbas žmogų puošia, o studentą puošia dar labiau.

Kokie motyvai skatintų vasarą nedirbti, o poilsiauti? Jų taip pat yra nemažai. Visų pirma, studentas po ilgų mokslo metų yra visapusiškai nuvargęs ir trokšta vienintelio svarbiausio dalyko – atostogų. Vasaros atostogos tiek moksleiviams, tiek studentams yra poilsio, atsigavimo, pramogų metas. Argi verta tuos kelis mėnesius paaukoti darbui, jei gali tiesiog šėlti su draugais, mėgautis vasaros saule ir paplūdimiu. Kartais šias pramogas gali apriboti pinigų stygius, tačiau išmaningas studentas visuomet suras išeitį kaip gauti pinigų iš tėvų ar kaip pasilinksminti be pinigų.

Dar viena priežastis, kodėl vasaros atostogas reikia skirti poilsiui yra tokia, jog po kelerių metų tokios prabangos sau suteikti nebegalėsi, nes pradėjęs dirbti nuolatinį darbą atostogų bus suteikiamas tik mėnuo, ir kas žino ar tas mėnuo bus skirtas vasaros laikotarpyje. Taigi priežasčių poilsiauti tikrai yra, ar ne?

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder