Užduotis derinome su pramogomis

Užduotis derinome su pramogomis

Mes, Klaipėdos Ievos Simonaitytės pagrindinės mokyklos aštuntokai, gegužės 5 dieną atstovavome uostamiesčiui nacionaliniame ,,Blaivios klasės‘‘ konkurso etape Jonavos rajone įkurtame pramogų parke ,,Lokės pėda‘‘. Į jį mus lydėjo Klaipėdos miesto sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Diana Butkienė, mokyklos socialinė pedagogė Rūta Ambrazaitienė ir lietuvių kalbos mokytoja Jurgita Barasienė.

Konkurse teko susirungti su 22 aštuntų klasių mokinių komandomis iš visos Lietuvos.

Sunkiausiai įveikiama pasirodė pirmoji užduotis, kai per valandą laiko turėjome iš 1000 dalelių surinkti dėlionę.

Diskutuodami su psichologu išsakėme savo neigiamą požiūrį į žalingus įpročius, supratome, kad svaigalai ir jaunas žmogus – tarpusavyje nederantys dalykai.

Smagu buvo dalyvauti rungtyje ,,Surask lobį‘‘. Jos metu pagal pateiktą schemą turėjome orientuotis pramogų parko teritorijoje ir rasti vietas, kuriose mūsų laukė smagios užduotys – kuo ilgesnio vainiko iš pienių pynimas, kliūčių įveikimas užrištomis akimis, improvizavimas nurodytomis temomis, prevencinių žinių patikrinimas.

Komisijos vertinimui pristatėme ne tik savo – blaiviausios Klaipėdos miesto klasės – žalingų įpročių prevencinę veiklą per visus mokslo metus, bet ir ,,Lokės pėdoje‘‘ sukurtą klasės herbą, šūkį, plakatą ,,100 dalykų vietoj svaigalų‘‘, vaizduojantį alkoholio, narkotikų vartojimui ir rūkymui alternatyvius užsiėmimus.

Daugiausiai teigiamų emocijų sukėlė pramogų parko trasų įveikimas. Jose nuo mūsų neatsiliko ir lydinčios mokytojos. Jautėmės saugūs, nes išklausėme instruktažą, prie trasose nutiestų lynų buvome prisikabinę apsaugines virves, o apačioje stovėję instruktoriai dalijo patarimus, kaip įveikti sunkesnes kliūtis. Labiausiai visiems patiko ,,skrydžiai‘‘ virš upelių.

Išvyka į ,,Lokės pėdą‘‘ buvo puiki padėka mums už visus metus mokykloje ir Klaipėdos mieste vykdytą prevencinę veiklą. Vakare pavargę ir pasisėmę smagių įspūdžių susėdome į autobusą mintyse sau pasižadėdami į šį pramogų parką kada nors sugrįžti.

Klaipėdos Ievos Simonaitytės pagrindinės mokyklos 8a klasės mokiniai

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder