Svečius po senamiestį vedžiojo Mokyklapėdis

Svečius po senamiestį vedžiojo Mokyklapėdis

Ketvirtadienį Klaipėdos uostamiestyje buvo galima sutikti spalvingą personažą Mokyklapėdį, kurį sugalvojo Simono Dacho progimnazijos moksleiviai 150-ojo mokymo įstaigos gimtadienio proga.

Miesto švenčių simboliu jau tapęs personažas, kurį sudaro artistų valdomos 7 didžiulės pėdos, šį kartą aprodė uostamiestį svečiams iš užsienio. Pagal mainų programą „Comenius“ į Lietuvą atvykę moksleiviai iš Vokietijos, Italijos, Lenkijos, Kipro, Turkijos ir Alandų salų dalyvauja bendrame projekte „Magic Touch“.

Projekto tikslas – sukurti bendrą septynių šalių artistų spektaklį, kurio premjera 2013-ais metais įvyks Italijos sostinėje Romoje. Jau sukurta istorija ir scenarijus, o Klaipėdoje projekto dalyviai kurs kaukes bei kostiumus.

Su miestu pažindinti svečiai ketvirtadienio popietę aplankė senamiesčio simbolį „Kaminkrėtį“, tada peliukui į ausį šnabždėjo norus, o galiausiai patraukė link kruizinių laivų terminalo, kur aplankė saulėtą dieną visai nebaisų vaiduoklį ir susipažino su jūreivius palydinčiu berniuku ir jo šuniuku.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder