Startavo projektas aktyviam Klaipėdos regiono jaunimui

Startavo projektas aktyviam Klaipėdos regiono jaunimui

Pirmąjį birželio savaitgalį prasidėjo Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ (KLAS) vykdomas projektas „Klaipėdos regiono jaunimo politikos stiprinimas“. Šeštadienį, birželio 2-ąją, Melnragėje KLAS atstovai susitiko su 7 Klaipėdos apskrities savivaldybių jaunimo atstovais, buvo pristatytos ir aptartos projekto veiklos, vyko diskusija apie jaunimo problemas regiono savivaldybėse.

„Klaipėdos regiono jaunimo politikos stiprinimas“ - tai bendras asociacijos ir Europos Sąjungos programą “Veiklus jaunimas” administruojančios Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros projektas, truksiantis iki gruodžio mėnesio.

Projektu siekiama pasidalinti gerąja patirtimi tarp Skuodo, Palangos, Klaipėdos, Klaipėdos rajono, Neringos, Kretingos ir Šilutės rajono savivaldybių jaunimo ir paskatinti savivaldybių vadovus įtraukti jaunimui svarbius klausimus tiek į atskirų savivaldybių, tiek į regiono plėtros tarybos darbotvarkę. Projekto dalyviai įgis reikalingų kompetencijų, kurios jiems padės stiprinti savo organizacijas ir pagilinti savo žinias.

Projekto dalyviai rinksis kartą per mėnesį. Susitikimų metu vyks diskusijos ir darbo grupės, kurių metu bus nuosekliai aptariama, kaip galima aktualizuoti jaunimo politiką regioniniu lygmeniu. Bus išskirtos pagrindinės jaunimo politikos problemos, vyraujančios 7 regiono savivaldybėse. Vėliau bus rengiama rezoliucija, kurioje bus išskirtos su jaunimu susijusios problemos ir numatyti siūlomi sprendimų būdai. Ji bus pristatyta regionų savivaldybių merams, tarybų nariams.

„Pirmasis susitikimas nuteikė optimistiškai, projekte dalyvaujantis jaunimas yra labai susidomėjęs projekto siūlomomis veiklomis, bendradarbiavimu ir jaunimo problemų sprendimu, todėl tikimės svariai prisidėti prie regiono savivaldybių jaunimo reikalų stiprinimo“, - sakė KLAS pirmininkas Michailas Denisenko.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder