Riedlentininkai laužo žodį ir aikštę

Riedlentininkai laužo žodį ir aikštę

Prieš trejus metus miesto valdžiai prisiekę, kad iš viešų aikščių persikels į specialius parkus, riedutininkai ir riedlentininkai pažadų nesilaiko. Laužomas ne tik žodis, bet ir bendras turtas.

2009-ųjų pavasarį tuometinis Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius į susitikimą pakvietė ekstremalaus sporto mėgėjus, kurie miesto galvos akivaizdoje dievagojosi negadinti miesto turto - nebevažinėti riedlentėmis aikštėse ir persikelti į Jaunimo centro kieme savivaldybės lėšomis įrengtas rampas. Iki šiol dar viena panaši vieta atsidaro rekonstruotame Poilsio parke.

Tačiau specialių vietų jaunimui neužtenka: gyventojai pirmosiomis šio pavasario dienomis pastebėjo į Lietuvininkų aikštę sugrįžusius ekstremalių užsiėmimų fanus.

"Ir vėl apdaužytas M. Mažvydo paminklo granitas, borteliai, kuriuos pramogautojai net ištepė specialiu tepalu - kad riedlentės geriau slystų", - sakė savaitgalį aikštėje riedlentininkus pastebėjęs klaipėdietis.

Kaip įrodymą jis pateikė ne tik riedlentėmis važinėjančių jaunuolių, bet ir apgadinto turto nuotraukas.

2009 metais, gavus jaunimo pažadą, kad jie čia daugiau nevažinės, Lietuvininkų aikštėje atliktas kapitalinis dangos remontas.

"Taip, pamenu, kad jaunimas buvo pažadėjęs pasitraukti, juolab kad jiems važinėti įrengta dar viena vieta Poilsio parke. Gal važinėja ne tie patys, užaugo kiti? Galbūt reikės kreiptis į Viešosios tvarkos skyrių, kad jie kartais apsilankytų aikštėje", - svarstė apie sugrįžusius jaunuolius iš "Vakarų ekspreso" sužinojęs Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Prieš trejus metus pas merą viešėjusio Klaipėdos jaunimo ekstremalaus sporto klubo "Graindas" (šiuo metu jau veikiančio tik de jure) prezidentas Valius Šopa patikino, kad aikštę šiuo metu niokoja ne jų organizacijos nariai.

"Tai nauja karta, tačiau pats faktas ir besikartojanti istorija rodo, jog problema iš esmės nebuvo išspręsta. Jaunimui numestas tik "saldainiukas" - parkas, kuriame įrengtos rampos yra medinės, neatitinka standartų bei yra neilgaamžės.Sprendimas galėtų būti toks: įrengti vieną, bet gerą parką, su betoninėmis rampomis. Miestas nebūtinai turėtų finansuoti jo statybas, tiesiog padėti rengiant šį projektą", - pasakojo jaunimo atstovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder