Nidiškiai iš Vilniuje vykusio nacionalinio konkurso grįžo su laurais

Nidiškiai iš Vilniuje vykusio nacionalinio konkurso grįžo su laurais

Nidos vidurinės mokyklos mokiniai Kotryna Tarvainytė, Neringa Trainauskaitė, Simona Juknaitytė, Agnė Vaitkevičiūtė, Lukas Bergaudas ir Lukas Tarvainis kartu su istorijos vyr. mokytoja Erika Marinskaite iš Vilniuje vykusio nacionalinio konkurso "Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija" grįžo su laurais.

Į baigiamąjį konkurso etapą buvo pakviesti visi laureatai. Jų laukė ekskursija į Genocido aukų muziejų, Tuskulėnų dvaro kompleksą, Prezidentūrą. Vakare vyko apdovanojimų ceremonija ir buvo paskelbtos keturios konkurso nominacijos: geriausio piešinio, geriausio rašinio, filmo bei dainos. Nidos vidurinės mokyklos mokiniai laimėjo pirmąsias vietas už geriausią filmą "Tremtis. Vieno likimo istorija" bei dainą "Vienybės galia", kurią apdovanojimų metu mokiniai atliko gyvai kartu su dainininke Ieva Narkute.

Filme "Tremtis. Vieno likimo istorija" pasakojama vienos buvusios tremtinės nidiškės Stasės Vaitkienės šeimos istorija. Ji kartu su savo artimaisiais 1949-aisiais dešimčiai metų buvo ištremta į tolimąjį Krasnojarsko kraštą. S. Vaitkienė mielai sutiko pasidalinti savo išgyvenimais su Nidos vidurinės mokyklos mokiniais, o šių dviejų skirtingais laikmečiais išaugusių kartų bendravimo rezultatas - filmas, kuris mokiniams bus kaip puiki mokymo priemonė.

Daina "Vienybės galia" skirta Sausio 13-osios nakčiai atminti. Tai bandymas modernia forma pasakyti jaunimui, kad reikia mylėti savo Tėvynę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder