Mokinių mokomųjų bendrovių mugė vėl stebina klaipėdiečius

Mokinių mokomųjų bendrovių mugė vėl stebina klaipėdiečius

Klaipėdos mieste jau antrus metus iš eilės vyko Mokinių mokomųjų bendrovių mugė (MMB). Visą dieną moksleiviai varžėsi  dėl geriausiųjų  titulo, savo idėjomis stebindami  nuo maisto gaminimo technologijų iki saulės kolektorių kūrimo.

Renginyje  dalyvavo  beveik visos Klaipėdos miesto mokyklos.  Daugiausiai idėjų pateikė „Ąžuolyno“ gimnazistai, kurie pasiūlė ekologišką baldų gamybos būdą, naujoves technologijų ir maisto srityse. Įdomių  sumanymų buvo sulaukta ir iš „Baltijos“ gimnazistų. Jie nustebino internetinių svetainių kūrimu. Rankdarbiais akį malonino „Aitvaro“ gimnazijos moksleiviai.

Tarp Mokinių mokomųjų bendrovių labai išsiskyrė viena, pelno nesiekianti organizacija, kuri žmones džiugino savo rankų darbo papuošalais jau nuo 2002 metų, o savo gautą  pelną skiria televizijos laidai „Bėdų turgus“. „Esame padėję ne vienai šeimai“, - pasakojo nenorėjusi prisitatyti grupės atstovė.

Įmonių mugė sulaukė ir garbingų svečių. Sėkmės moksleiviams  linkėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Meras negailėjo sveikinimo žodžių bei pagyrų mokiniams ir  juos vadino „pažangiąja karta“.

Kiekviena Mokinių bendrovė privalėjo paruošti savo pristatymą. Bendrovės rodė vaizdinę medžiagą bei pasakojo apie savo įmonių tiklsus ir siekius.  Vėliau moksleivių laukė  „Swedbank“ atstovės paskaita apie finansus.

 „Aitvaro“ gimnazistai buvo pripažinti geriausiai pristačiusiais savo įmonę. Prizas už novatoriškiausią idėją atiteko „Ąžuolyno“ gimnazijai.

Mokytojai, padėję mokiniams įsteigti bendroves, buvo apdovanoti diplomais bei piniginiais prizais, o kiekvienam mokiniui taip pat atiteko padėkos raštas.

Organizatoriai drąsino, kad visi čia esantys moksleiviai  jau yra nugalėtojai, todėl nederėtų nusiminti. Komisijai išrinkus nugalėtojus buvo paskelbtas mugės uždarymas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder