Jaunimui lėšos apkarpytos, bet veiklos netrūks

Jaunimui lėšos apkarpytos, bet veiklos netrūks

Būtina atkreipti dėmesį į lėšas, kurios skiriamos nevyriausybinėms jaunimo organizacijoms. Ypatingai šiemet, kai patvirtinus Klaipėdos miesto biudžetą, jaunimo nevyriausybinei veiklai skirta trečdaliu mažiau nei pernai.

Tai akcentuota vakar uostamiesčio Etnokultūros centre vykusioje kasmetinėje jaunimo organizacijų konferencijoje "Klaipėdos jaunimo politikos plėtros tendencijos ir galimybės".

Pagrindiniai klausimai, į kuriuos bandyta atsakyti konferencijos metu - kokia yra jaunimo politinė situacija Klaipėdoje, ką žadama tobulinti ir vystyti. Kartu aptartos Lietuvos regionų jaunimo nevyriausybinių organizacijų problemos, kurios aktualios ir uostamiesčiui.

Jaunimo reikalų departamento Jaunimo politikos plėtros ir programų įgyvendinimo skyriaus vyr. specialistė Milisenta Misevičiūtė paminėjo vieną svarbiausių problemų, kuri egzistuoja visose organizacijose, dirbančiose su jaunimu. Jos teigimu, šiuolaikinis jaunuolis nelinkęs įsitraukti į organizacinę veiklą, tačiau problema slypi ne nenorėjime, bet dėl informacijos stokos. Pasak M. Misevičiūtės, savivaldybių darbas su jaunais žmonėmis, efektyvi informacijos sklaida gali padėti įveikti didžiausią problemą - nedarbą.

Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) narys Jonas Ignatavičius teigė, jog labai svarbi neformaliojo ugdymo plėtra, jos svarbos oficialus pripažinimas, kuris taip pat leistų jaunimui organizacinę patirtį panaudoti darbo paieškose.

27 jaunimo organizacijas vienijančio "Apskritasis stalas" atstovų teigimu, yra dar viena problema - reikėtų susirūpinti lėšomis, kurios skiriamos nevyriausybinėms jaunimo organizacijoms.

Tačiau, anot miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriaus Modesto Vitkaus, dalis "nubrauktų" pinigų atiteks tarptautiniam Lietuvos ir Latvijos projektui, kuriam iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų yra skirta 367 tūkst. litų.

Žadama, kad šis projektas neapsiribos vien renginiais, bet bus įsteigtos garso įrašo ir grafinio dizaino studijos, atviros jauniesiems klaipėdiečiams.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder