Irena Degutienė domėjosi pasirengimu pasaulio lietuvių jaunimo susitikimui

Irena Degutienė domėjosi pasirengimu pasaulio lietuvių jaunimo susitikimui

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, priėmusi Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos vadovus ir atstovus, aptarė šią vasarą, liepos 12-15 dienomis, vyksiantį pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą ir pasirengimo jam darbus.

"Sveikinu šią iniciatyvą, kuri siekia suburti visą jaunimą, neabejingą savo ir Lietuvos ateičiai. Visuomet kėliau klausimą, kaip būtų galima stiprinti po pasaulį plačiai pasklidusių lietuvių ir Lietuvoje gyvenančių tautiečių ryšius. Ir jau dabar matau, kad tokią galimybę suteikia Jūsų organizuojamas susitikimas ir pasirengimas jam, prie kurio pagal išgales prisidėsiu atvira širdimi", - sakė I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė pabrėžė, kad laikai keičiasi, ir prieš keletą dešimtmečių pasaulio lietuviams aktualūs klausimai šiandien gali būti regimi naujoje šviesoje.

"Laikmetis ir žmonės keičiasi. Šiandien jau turėtume kalbėti ne apie emigraciją, bet apie migraciją, nes kažkada iš Lietuvos išvykę žmonės grįžta į tėvynę ir čia sėkmingai įsilieja ir į valstybės tarnybą, ir darbuojasi privačiame sektoriuje. Toks požiūris atveria naujas galimybes ir sveikinu Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos iniciatyvą bendram darbui ir bendriems tikslams telkti ir Lietuvoje, ir užsienyje gyvenantį jaunimą. Šį savo potencialą privalote kuo plačiau atskleisti ir pristatyti visiems", - sakė I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė paragino prie pasirengimo pasaulio lietuvių jaunimo susitikimui prisidėti ir visas Lietuvoje veikiančias jaunimo organizacijas, o šalies jaunimą - aktyviai dalyvauti pačiame susitikime.

"Šiandien kylantis klausimas ir iššūkis - kaip bendram darbui sutelkti tuos kelis milijonus Lietuvoje ir užsienyje gyvenančių lietuvių. Džiaugiuosi, kad kelių ir būdų tam bus pradėta ieškoti jau kovo pabaigoje Seime vyksiančioje konferencijoje, kuri taps ir savotišku įvadu vasaros susitikimui", - sakė I. Degutienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder