Į užsienį vykstančiam jaunimui - nemokamos konsultacijos

Į užsienį vykstančiam jaunimui - nemokamos konsultacijos

Prasidėjus antrajam studijų pusmečiui, dauguma studentų jau planuoja savo vasarą ir labai dažnai šie planai būna susiję su darbu užsienyje. Jau 18 metų sėkmingai savo veiklą tęsiantis jaunimo ir studentų kultūrinių mainų centras East West Consulting, siekdamas, jog vasaros darbų paieškos studentams sukeltų kuo mažiau rūpesčių, pradėjo teikti naują paslaugą - nemokamas konsultacijas visiems besiruošiantiems išvykti padribėti į užsienį.

Nors darbas ir stažuotės užsienyje jau seniai nebėra naujiena, tačiau akivaizdu, kad lengvai prieinamos tinkamos ir naudingos informacijos, kaip šiam žingsniui pasiruošti kaip įmanoma atsakingiau, labai trūksta. Dažniausia jaunimas pervertina savo galimybes ir išvyksta laimės ieškoti be jokio išankstinio pasiruošimo - tikisi, kad nuvykus lengvai pavyks susirasti norimą darbą ir jis labiau primins malonias atostogas, bet kartu bus labai pelningas - o susidūrus su kitokia realybe, nusivilia galimybe padirbėti užsienyje apskritai. Kiti jaunuoliai, priešingai - pernelyg didelių baimių ir nežinomybės jie sulaikomi nuo puikios galimybės pakeliauti, užsidirbti, patobulinti kalbą bei įgyti vertingos patirties.

Būtent dėl šių priežasčių East West Consulting jaunimo ir studentų kultūrinių mainų centras geranoriškai siūlo savo pagalbą: nemokamai konsultuoja visus planuojančius išvykti į užsienį, nesvarbu, ar jaunuoliai ketina vykti savomis jėgomis, ar naudojasi kitų įmonių paslaugomis. „Per 18 savo veiklos metų sukaupėme išties vertingos patirties, o kadangi mūsų centro veiklos pagrindas yra padėti studentams ir jaunimui susipažinti su kitų šalių kultūromis, patobulinti užsienio kalbų žinias, įgyti darbo patirties bei įgūdžių ir taip tobulėti, norime šia patirtimi pasidalinti su visais, kam tai gali būti naudinga, ir džiaugiamės, jei taip prisidėsime prie Lietuvos jaunimo tobulėjimo" - pasakojo centro direktorė Kristina Mečinskaitė.

Prieš Kalėdas šia tema jau buvo organizuotas nemokamų seminarų ciklas universitetuose ir aukštosiose mokyklose, o ypatingai teigiami juose dalyvavusių studentų atsiliepimai skatina šią veiklą tęsti ir šiemet. Negalintys apsilankyti East West Consulting organizuojamuose seminaruose, gali užsukti pasikalbėti į biurus, esančius Kaune ir Vilniuje, konsultuotis telefonu ar elektroniniu paštu, paskaitinėti naudingos informacijos East West Consulting socialinio tinklapio Facebook puslapyje.

Jaunas ir draugiškas centro kolektyvas supranta studentų jaudulį bei prieš kelionę atsirandančias abejones ne tik todėl, kad jau daugelį metų dirba šį darbą, bet ir todėl, kad dauguma iš jų ir patys turi darbo praktikos ir gyvenimo užsienyje patirties, tad mielai dalinasi ir asmeniniais patarimais. „Kai jaunuolis išvyks į svetimą šalį tinkamai pasiruošęs ir iš anksto žinos, ko gali tikėtis, tokia tarptautinė patirtis, neabejotinai, atneš jam tik teigiamų rezultatų ir gerų emocijų" - į nemokamas konsultacijas ragino ateiti K. Mečinskaitė.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder