Gelbėtojai pažindino vaikus su atsakinga profesija

Gelbėtojai pažindino vaikus su atsakinga profesija

Ketvirtadienį II-osios Melnragės pajūrio ruožas priešais gelbėtojų stotį virto linksmos paskaitos apie gelbėtojų darbą vieta.

Pasiklausyti Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasio specialisto Aleksandro Siakki praktiškų pamokų ir patarimų susirinko keliasdešimt Klaipėdos laisvalaikio centro vaikų. Jie susipažino ne tik su skęstančiųjų gelbėjimo technika, bet ir su įranga, reikalinga šiam atsakingam darbui vykdyti - keturračiais ir vandens motociklais, plūdurais, kvėpavimo ir širdies darbo atstatymo aparatais...

Mažieji vis nerimo, tačiau gelbėtojų vadas sugebėjo prikaustyti visų dėmesį išsamiu ir visiems suprantamu pasakojimu apie vasarišką profesiją. Beje, panašios paskaitos vaikams vykdomos jau ne pirmą kartą.

"Praeitais metais buvome susitikę su moksleiviais, o dabar mus aplankė ir laisvalaikio centro auklėtiniai. Labai svarbu yra skleisti žinią apie saugų elgesį vandenyje, taip pat norime parodyti, kokia gelbėtojo specialybė yra tauri ir reikalinga - visgi esame atsakingi už žmonių gyvybes", - apie vedamas pamokėles pasakojo A. Siakki.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder