Rusijos futbolininkai po 11 m baudinių serijos žengė į pasaulio čempionato ketvirtfinalį

Rusijos futbolininkai po 11 m baudinių serijos žengė į pasaulio čempionato ketvirtfinalį

Rusijoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato trečiosiose aštuntfinalio rungtynėse sekmadienį pirmenybių šeimininkė Rusijos rinktinė po 11 m baudinių serijos įveikė Ispanijos komandą ir pateko į ketvirtfinalį.

Jau 7-ąją min. po ispano Marco Asensio perdavimo į baudos aikštelę kamuolys pataikė Sergejui Ignaševičiui į koją ir įskriejo į rusų vartus. Tai buvo jau dešimtasis įvartis į savo vartus Rusijoje vykstančiame čempionate. Toks rezultatas - planetos pirmenybių rekordas.

40-ąją min. už Gerardo Pique žaidimą ranka baudos aikštelėje buvo skirtas 11 m baudinys, kurį realizavo Artiomas Dziuba, išlygindamas rezultatą 1:1. A. Dziuba tapo pirmuoju Rusijos (ar Sovietų Sąjungos) žaidėju, pasižymėjusiu pasaulio čempionato atkrintamosiose varžybose, nuo 1986 metų. Tuomet planetos pirmenybių aštuntfinalio mače su Belgija (3:4) hetriką atliko Igoris Belanovas.

Antrajame kėlinyje komandoms pasižymėti nepavyko, tad teko žaisti pratęsimą. Per papildomas 30 min. rusams ir vėl pavyko atsilaikyti. Ispanijos futbolininkai šiame mače kamuolį kontroliavo net 74 proc. laiko, o rusai - tik 26 proc.

11 m baudinių seriją sėkmingai pradėjo ispanas Andresas Iniesta, bet taikliu smūgiu atsakė Fiodoras Smolovas. G. Pique ir S. Ignaševičius taip pat smūgiavo tiksliai - 2:2. Koke smūgį atrėmė Rusijos rinktinės vartininkas Igoris Akinfejevas, o Aleksandras Golovinas išvedė čempionato šeimininkus į priekį 3:2. Sergio Ramosas išlygino rezultatą, bet Denisas Čeryševas taip pat neklydo. Ispano Iago Aspaso smūgis buvo netaiklus (atrėmė vartininkas) ir triumfuojantys rusai žengė į planetos pirmenybių ketvirtfinalį.

Rungtynėms teisėjavo olandas Bjornas Kuipersas.

Rusijos rinktinės varžovė ketvirtfinalyje paaiškės sekmadienį po Kroatijos ir Danijos komandų susitikimo. Rusai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje žais po 52 metų pertraukos.

Šeštadienį kelialapius į antrąjį atkrintamųjų varžybų etapą iškovojo Prancūzija ir Urugvajus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder