Lemiamos FIFA 2018 dvikovos: kas važiuos namo – C. Ronaldo ar L. Suarezas, L. Messi ar A. Griezmannas?

Lemiamos FIFA 2018 dvikovos: kas važiuos namo – C. Ronaldo ar L. Suarezas, L. Messi ar A. Griezmannas?

Šeštadienį prasideda pirmosios aštuntfinalio kovos pasaulio futbolo čempionate. Jas pradės Kazanėje susitiksiančios Prancūzijos ir Argentinos rinktinės, kurios yra vienos iš favoričių laimėti šį turnyrą. Šios dienos rungtynes užbaigs Urugvajaus ir Portugalijos susitikimas. Dar viena netiesioginė dvikova vyks tarp Lionelio Messi ir Cristiano Ronaldo, kurių įvarčiai ir lyderių savybės visada aptariamos ir lyginamos. Visas futbolo čempionato rungtynes galite stebėti per oficialų turnyro transliuotoją LRT.

Ar Prancūzijos rinktinė sudaužys L. Messi svajonę?

Pasaulio čempionate prasideda lemiamos kovos, kuriose pralaimėjimas reiškia iškritimą iš tolimesnių kovų. Pirmosios šį iššūkį priėmė Prancūzijos ir Argentinos rinktinės, kurių kelias į aštunfinalį buvo skirtingas.

Argentinos rinktinė link aštuntfinalio keliavo itin sunkiai. Pirmasis susitikimas grupės etape sudavė pirmąjį smūgį, kai „La Albiceleste“ sužaidė lygiosiomis su turnyro naujoke Islandijos rinktine. Antrasis susitikimas optimizmo taip pat neįkvėpė, nes buvo patirtas pralaimėjimas Kroatijai rezultatu 0:3. Paskutinėse grupės rungtynėse 2:1 įveikta Nigerija ir tai atvėrė duris į aštuntfinalį, kur argentiniečių jau laukė C grupės lyderė Prancūzija.

Prancūzijos žaidimas čempionato grupių etape buvo žymiai stabilesnis – iškovotos dvi pergalės prieš Australijos ir Peru rinktines. Tik paskutinėse rungtynėse buvo užfiksuotos pirmosios nulinės lygiosios turnyre su Danijos rinktine, kai abi komandos buvo nušvilptos dėl savo vangaus žaidimo.

„Les Bleus“ vartininkas Hugo Lloris sakė, kad jiems reiks sužaisti virš savo galimybių ribų tam, kad nugalėtų Argentiną: „Mes turime būti energingi ir pasitikėti savo komandos vienybe.“

Tuo metu Argentinos treneris Jorge Sampaoli prieš aštuntfinalio susitikimą neigė gandus, kad Argentinos žvaigždė L. Messi daro įtaką jo sprendimams dėl keitimų ir taktikos. Tokie įtarimai kilo po to, kai buvo užfiksuota, kaip treneris su Argentinos žvaigžde šalia aikštės rungtynėse su Nigerija tarėsi, ar į aikštę reiktų išleisti Sergio Aguero.

Treneris Didier Deschampas svarbiose rungtynėse turės verstis be Benjamino Mendy, kuris patyrė traumą.

Argentinos rinktinėje neramumų kelia tik Enzo Perezas, kuris turi sveikatos problemų, tačiau jis turėtų būti pasiruošęs rungtynėms. Tiesa, didžiausio dėmesio susilauks L. Messi, kuriam šis čempionatas gali būti jau paskutinis rinktinėje, tad tai tuo pačiu būtų paskutinis šansas tapti čempionu.

Tai bus pirmasis šių rinktinių susitikimas aštuntfinalyje. Per paskutinius 32 metus šios dvi komandos susitiko tik du kartus draugiškose rungtynėse 2007 ir 2009 metais. Abu susitikimus laimėjo Argentinos rinktinė.

757 minutes pasaulio čempionate Prancūzijos rinktinė nepraleido įvarčio kovodama prieš Pietų Amerikos rinktinę. Paskutinį kartą tai dar 1986 metais padarė brazilas Careca. Dar įdomu tai, kad nuo 1986 metų kiekvieną kartą prancūzams patekus į aštuntfinalį, jie patenka į kitą etapą.

Per paskutinius penkis pasaulio čempionatus Argentina visada pateko į ketvirtfinalį, išskyrus 2002 metus, kai argentiniečiai savo kovas baigė dar grupės etape.

Galimos rinktinių sudėtys:

Prancūzija: Hugo Lloris, Benjaminas Pavardas, Raphaelis Varane, Samuelis Umtiti, Lucasas Hernandezas, Paulis Pogba, N`Golo Kante, Kylianas Mbappe, Antoine Griezmannas, Ousmane Dembele, Olivieris Giroud.

Argentina: Franco Armani, Gabrielis Mercado, Nicolas Otamendi, Marcos Rojo, Nicolas Tagliafico, Everas Banega, Javieras Mascherano, Enzo Perezas, Angelis Di Maria, Lionelis Messi, Gonzalo Higuainas.

Šias rungtynes stebėkite nuo 16.45 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Ar C. Ronaldo atves portugalus į ketvirtfinalį?

Šeštadienio vakarą Sočyje susitinka pralaimėjimo skonio nepajutusi Urugvajaus rinktinė ir Europos čempionė Portugalija, kurios sėkmingas žaidimas grupių etape sirgaliams įkvepia minčių apie aukštas vietas ir šiemet.

Urugvajaus kelias grupių etape nebuvo sunkus, bet ir varžovai kol kas nebuvo patys rimčiausi. Pergalės prieš Egiptą, Saudo Arabiją ir šeimininkus rusus kol kas neparodo tikrojo pietų amerikiečių veido. Tiesa, reiktų paminėti, kad kol kas urugvajiečiai šiame čempionate nepraleido nė vieno įvarčio.

Tačiau Portugalija muša nemažai. Čempionatą ši Europos atstovė pradėjo rezultatyviomis lygiosiomis 3:3 su Ispanijos rinktine, vėliau pergalė prieš Maroko rinktinę, tačiau susitikimas su Iranu buvo tikras nervų karas, kuris baigėsi lygiosiomis 1:1.

Urugvajaus trenerio Oscaro Tabarezo treniruojamos rinktinės gretose gali pasirodyti traumą išsigydęs Jose Gimenezas.

Portugalijos treneris Fernando Santosas prieš susitikimą turi daugiau dilemų. Gelsonas Martinsas ir Raphaelis Gurreiro treniravosi pilnu pajėgumu, tačiau Williamas Carvalho praleido paskutinė treniruotę.

C. Ronaldo šiame čempionate jau yra įspyręs keturis įvarčius ir antrąją vietą rezultatyviausiųjų čempionatų žaidėjų sąraše dalijasi su belgu Romelu Lukaku. Tačiau C. Ronaldo dar niekada neįspyrė įvarčių atkrintamosiose varžybose – 424 minutės be įvarčių.

Urugvajuje ryškiausios žvaigždės yra Edisonas Cavani ir Luisas Suarezas, kuris iš viso pasaulio čempionatuose jau pelnė septynis įvarčius ir pagal tai nusileidžia tik Oscarui Miguezui.

Urugvajietis gynėjas Sebastianas Coatesas prieš susitikimą teigė, kad ruošdamiesi šioms rungtynėms jie neskyrė didžiausio dėmesio portugalui C. Ronaldo.

F. Santosas prieš susitikimą išskyrė, kad Urugvajus žaidžia tipinį Pietų Amerikos futbolą, o jų stiprybė – jau ilgai savo pareigas einantis O. Tabarezas, kuris užmezgęs labai stiprų ryšį su žaidėjais.

Paskutinį kartą Portugalija su Urugvajumi susitiko dar 1972 metais ir sužaidė lygiosiomis 1:1.

Urugvajaus rinktinė aštuntfinalyje nėra pasiekusį gerų rezultatų ir tris kartus iš keturių nepateko į kitą etapą. 2010 metais vienintelį kartą šiame etape Urugvajus nugalėjo Pietų Korėją ir ėjo toliau.

Numanomos rinktinių sudėtys:

Urugvajus: Fernando Muslera, Martinas Caceresas, Jose Maria Gimenezas, Diego Godinas, Diego Laxaltas, Nahitanas Nandezas, Matiasas Vecino, Lucasas Torreira, Rodrigo Bentancuras, Luisas Suarezas, Edinsonas Cavani.

Portugalija: Rui Patricio, Cedricas, Pepe, Jose Fonte, Raphaelis Guerreiro, Williamas, Adrienas Silva, Ricardo Quaresma, Joao Mario, Goncalo Guedes, Cristiano Ronaldo.

Šias rungtynes stebėkite nuo 20.45 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder