Žanas Klodas Junkeris: euro zonos laukia nelengvi laikai

Žanas Klodas Junkeris: euro zonos laukia nelengvi laikai

Euro zonos, kuri jau kelerius metus negali nugalėti valstybių skolų krizės, ateityje laukia ne ką lengvesni laikai, mano euro grupės, jungiančios euro zonos finansų ministrus, pirmininkas, Liuksemburgo premjeras Žanas Klodas Junkeris (Jean-Claude Juncker). Apie tai rašo naujienų agentūra "RIA Novosti".

Ketvirtadienio išvakarėse Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas van Rompėjus (Herman Van Rompuy) pareiškė, kad sunkiausias euro zonos etapas jau praėjo, o 2012 m. buvo lemiami krizės įveikimo kelyje. Praėjusiais metais euro zonos ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) šalys po ilgų ir sunkių derybų ėmėsi priemonių padėti Graikijai. Taip pat buvo išmokėta pirmoji išmoka Ispanijos bankams, o šalis taip ir nepaprašė paremti visą jos ekonomiką, nors to tikėjosi ekonomistai. Visgi net ir po šių priemonių euro zonos BVP mažėjo, o nedarbas augo.

"Laikai mums vis dar sunkūs. Tikriausiai blogiausia jau praeityje, bet dar turėsime spręsti sunkius uždavinius", - kalbėjo Ž. K. Junkeris Europos Parlamento Ekonomikos ir pinigų politikos komiteto posėdyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder