Vokietijoje ir Italijoje streikuoja „Amazon“ padalinių darbuotojai

Vokietijoje ir Italijoje streikuoja „Amazon“ padalinių darbuotojai

Penktadienį streikuoja šešių „Amazon“ Vokietijoje veikiančių padalinių darbuotojai, tikėdamiesi susitarti su darbdaviais dėl geresnio atlyginimo ir geresnių darbo sąlygų. Jų streikas sutampa su šalyje vykstančiais didžiausiais „juodojo penktadienio“ išpardavimais.

Bad Hersfeldo, Leipcigo, Reinbergo, Vernės, Grabeno ir Koblenco miestuose darbuotojai nutraukė darbą nuo vidurnakčio ir, „Verdi“ profsąjungos paraginti, planuoja tęsti savo streiką iki šeštadienio vakarinės pamainos pabaigos.

„Kažkas turi keistis, ir „Amazon“ privalo prisiimti atsakomybę už darbo sąlygas, kuriomis dirbdami ilgą laiką žmonės neišvengiamai susirgs“, - sakė „Verdi“ atstovas Ronis Streichas (Ronny Streich).

Tuo tarpu Italijoje „Amazon“ padaliniuose taip pat vyksta streikai. Daugiau nei 500 Kastel San Džovanio sandėlių darbuotojų iš šiaurinio Pjačencos miesto provincijos darbą nutraukė nuo penktadienio šeštos ryto ir žada tęsti akciją iki šeštadienio šeštos ryto.

Italijos profsąjungos kritikuoja JAV tarptautinę bendrovę dėl to, kad ši atsisako derėtis dėl didesnių atlyginimų ir premijų, nors „Amazon“ padalinio Italijoje veikla „nepaprastai sparčiai auga“. Italijoje šis padalinys veikia jau septynerius metus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder