TVF pareigūnai pasitraukia iš derybų su Graikija

TVF pareigūnai pasitraukia iš derybų su Graikija

Tarptautiniai Graikijos kreditoriai padidino Atėnams spaudimą, nes Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pareigūnai iš derybų pasitraukė ir išskrido namo. Fondo atstovas spaudai Geris Raisas (Gerry Rice) kalba apie vis dar išliekančius milžiniškus skirtumus ir pabrėžia, kad iki susitarimo "dar labai toli", praneša BBC.

Pati Graikija siekia reformomis užsitikrinti finansinę savo kreditorių paramą, kuri padėtų išvengti gresiančio nemokumo ir leistų sumokėti 1,5 mlrd. eurų skolą TVF.

Tiesa, dar ketvirtadienį Europos Sąjungos (ES) prezidentas Donaldas Tuskas (Donald Tusk) Graikiją įspėjo, kad laikas liautis "lošti iš pinigų" ir pats metas siekti susitarimo dėl šalies įsiskolinimų krizės. "Mano manymu, Graikijos vyriausybė turėtų realistiškiau į viską žiūrėti", - sakė jis.

Graikijos premjeras Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) birželio 11 d. susitiko su Europos Komisijos (EK) vadovu Žanu Klodu Junkeriu (Jean-Claude Juncker), tačiau susitikimo metu nepavyko pasiekti jokios rimtesnės pažangos. Šio vizito išvakarėse Atėnų vyriausybės vadovas buvo susitikęs su Prancūzijos ir Vokietijos lyderiais - pokalbio metu buvo pabrėžta, kad būtinos intensyvesnė derybos.

Iki šiol Europos Sąjungos ir TVF pareigūnai nėra patenkinti Graikijos į 7,2 mlrd. eurų vertės finansinę paramą mainais siūlomomis reformomis. Šiuo metu galiojanti paramos sutartis baigiasi jau birželio pabaigoje.

TVF atstovas G. Raisas žurnalistams Vašingtone pareiškė, kad mažinant skirtumus tarp TVF ir Graikijos atstovų per derybas Briuselyje "nebuvo jokio progreso", todėl abi komandos grįžo į savo šalis. Tiesa, jis pabrėžė, kad "TVF derybų stalo niekada nepalieka. Ir toliau (derybose) dalyvausime, tačiau šio metu, kaip niekad anksčiau, viskas priklauso nuo Graikijos veiksmų".

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder