TVF paragino Rusiją vykdyti ekonomines reformas

TVF paragino Rusiją vykdyti ekonomines reformas

Anot Tarptautinio valiutos fondo (TVF), Rusija būtinai turi vykdyti ekonomines reformas. Tai pareiškė TVF vadovės pavaduotojas Minas Čžu (Min Zhu), informuoja "RIA Novosti".

"Kiekvienai BRICS šaliai (Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrika) turime numatę savo rekomendacijų", - pareiškė Minas Čžu, pastebėjęs, kad Rusijos atžvilgiu šios rekomendacijos yra ekonominio pobūdžio. Kartu jis pabrėžė, kad Rusijos centrinio banko veiksmus, skirtus stabilizuoti susiklosčiusią situaciją, TVF vertina kaip tinkamus. "Centrinis bankas veikia teisingai ir atsargiai. Mes matome, kad rublis stabilizavosi, kaip ir Rusijos ekonomika apskritai", - patikslino Minas Čžu.

Pasak jo, Rusijai "būtina išlaikyti gerus rezultatus", tai yra palaikyti valiutos kurso lankstumą pagal rinkos tendencijas.

Gegužės 14 d. Rusijos centrinis bankas paskelbė apie savo planus pirkti užsienio valiutos ir papildyti turimas atsargas. Operacijų mastas - 100-200 mln. dolerių per parą. "Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į kiek susinormalizavusią situaciją vidaus valiutų rinkoje ir nėra skirtas palaikyti tam tikrą kurso lygį", - pabrėžė Centrinis bankas. Gegužės 1 d. duomenimis, Rusijos aukso ir užsienio valiutų atsargos siekia 358,5 mlrd. dolerių.

Pirmąjį šių metų ketvirtį Rusijos bendrasis vidaus produktas (BVP) nukrito 1,9 proc., lyginant su tuo pačiu 2014 metų laikotarpiu. Tarptautinio valiutos fondo prognozėmis, Rusijos ekonomika per šiuos metus susitrauks 3,8 procento.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder