Turtingiausio prancūzo Belgijoje turimas turtas įvertintas 4 mlrd. eurų

Turtingiausio prancūzo Belgijoje turimas turtas įvertintas 4 mlrd. eurų

Bendras turtas Belgijoje, kurį valdo koncerno "Moet Hennessy Louis Vuitton" (LVMH) vadovas Bernaras Arno (Bernard Arnault), vertinamas 4 mlrd. eurų. Turtingiausias Prancūzijos verslininkas nuo 2008 metų padidino savo Belgijos aktyvus tris kartus.

Belgijos centrinio banko duomenimis, su LVMH susijusios 12 vietos kompanijų ir privatus fondas. Pasak oficialaus LVMH atstovo Olivjė Labeso (Olivier Labesse), visos šios kompanijos laikomos investiciniu koncerno instrumentu. O. Labesas pridūrė, kad pastaraisiais metais Briuselis tapo LVMH "operaciniu finansiniu centru" dėl palankios "mokesčių situacijos". Kartu koncerno atstovas pabrėžė, kad LVMH veiksmai neturi nieko bendra "su asmeniniais B. Arno pageidavimais".

LVMH vadovas, kurio turtas "Forbes" žurnalas vertina 41 mlrd. dolerių, rugsėjo pradžioje kreipėsi į Belgijos valdžią dėl Belgijos pilietybės suteikimo. Žiniasklaida sieja B. Arno sprendimą su Paryžiaus planais įvesti 75 proc. mokestį už milijoną eurų viršijančias metines pajamas. Toks buvo vienas iš Prancūzijos prezidento Fransua Olando (Francois Hollande) rinkimų kampanijos pažadų. Pats B. Arno pabrėžė, kad visada buvo ir išlieka mokesčių mokėtoju Prancūzijoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder