TASS: TVF sumažino savo prognozes dėl Rusijos ekonomikos augimo

TASS: TVF sumažino savo prognozes dėl Rusijos ekonomikos augimo

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pablogino savo prognozes dėl Rusiją kamuojančio ekonominio nuosmukio 2015 metais, taip pat kalbama apie BVP kritimą ir ateinančiais metais. Tokią informaciją Rusijos naujienų agentūra TASS teigia sužinojusi iš patikimų šaltinių.

Anot TVF prognozės, kurią paviešinti planuojama kasmetiniame fondo atstovų susirinkime, 2015 m. Rusijos ekonomika susitrauks 3,8 proc. TVF ataskaitoje, kuri buvo publikuojama liepą, buvo kalbama apie 3,4 proc. BVP nuosmukį.

2016 metais, kaip mano TVF, ekonomikos nuosmukis sumažės iki 0,6 proc. Tiesa, kiek anksčiau fondo specialistai prognozavo 0,2 proc. BVP augimą.

Pablogėjusi JAV fondo prognozė siejama su pasaulinėse rinkose kritusiomis naftos kainomis. Laukiama, kad infliacijos lygis šiemet Rusijoje sieks 15,8 proc., o ateinančiais - 8,6 proc. Fonde rodiklis skaičiuojamas taikant kitokią metodiką nei pačioje Rusijoje, todėl paaiškėjo, kad ekspertai tikisi kainų augimą sulėtėsiant, nurodo TASS.

Oficialiai naujoji TVF prognozė bus pristatyta spalio 6 d.

Rugsėjo 22 d. savo prognozę Rusijos ekonomikai sumažino ir tarptautinė reitingų agentūra "Moody's". Jos atstovai prognozuoja, kad 2015 metais Rusijos bendrasis vidaus produktas smuks 4 proc., 2016 metais - 1 proc. Apie tai "Moody's" Investors Service" pranešė per "Retail Risk Management 2015" forumą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder