Šveicarijos bankas UBS pranešė apie pelną

Šveicarijos bankas UBS pranešė apie pelną

Šveicarijos bankas UBS pranešė, kad banko pirmojo ketvirčio grynasis pelnas siekė 988 mln. Šveicarijos frankų (1,05 mlrd. JAV dolerių), informuoja BBC, remdamasi banko pranešimu.

Šių metų sausį-kovą banko uždirbtas pelnas yra maždaug 5 proc. mažesnis, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, tačiau didesnis, nei prognozavo analitikai.

Praėjusiais metais UBS, kaip ir keletas kitų bankų, buvo nubaustas priežiūros tarnybų baudomis už bandymus manipuliuoti "Libor" palūkanų normomis. 2012 m. paskutinį ketvirtį bankas patyrė 1,9 mlrd. Šveicarijos frankų nuostolių, o per visus metus - 2,2 mlrd. Šveicarijos frankų nuostolių. Prie šios nuostolių sumos priskiriama ir 1,4 mlrd. Šveicarijos frankų bauda, skirta bankui dėl garsiai nuskambėjusio LIBOR skandalo.

Šių metų pradžioje UBS investicijų skyriaus vadovas Andrea Orselis (Andrea Orcel) pareiškė, kad bankas turi dėti daug pastangų, kad susigrąžintų savo gerą vardą po skandalo.

Bankas pranešė ir apie planus iš esmės pertvarkyti savo verslą.

Pristatydamas banko rezultatus, UBS vadovas Serdžijas Ermotis (Sergio Ermotti) pažymėjo, kad "dar per anksti skelbti pergalę, bet mes įrodėme, kad mūsų verslo modelis veiksmingas".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder