Švedijos parduotuvės kasmet išmeta neišvaizdžių daržovių už 6 mlrd. dolerių

Švedijos parduotuvės kasmet išmeta neišvaizdžių daržovių už 6 mlrd. dolerių

Šimtai tonų "negražių" morkų, burokėlių ir kitų daržovių už 6 mlrd. JAV dolerių sumą išmetama į sąvartyną vien tik Švedijoje, rašo laikraštis "The Local".

Pasirodo, kad negražios prekės netgi nepasiekia maisto produktų parduotuvių lentynų, nes prekybininkai įsitikinę, jog apvytę pomidorai ir ruplėtos morkos pirkėjo nesudomins ir suges, pridarydamos prekybos centrų savininkams nuostolių.

Švedijos žemės ūkio ministerijos duomenimis, ketvirtadalį visų surinktų morkų parduotuvės išbrokuoja, apie trečdalis išaugintos produkcijos niekada nebus suvartota, nors didžioji dalis išmestos produkcijos yra visiškai valgoma.

Dauguma ūkininkų randa alternatyvų išbrokuotų daržovių pritaikymą - jos sušeriamos gyvuliams.

"Mes turime į šią problemą pažvelgti rimtai. Kai normalus maistas išmetamas į šiukšlyną, kyla grėsmė mūsų ateičiai", - laikraščiui pareiškė Švedijos žemės ūkio tarybos specialistai.

Europoje galiojantys normatyvai nustato, kokio dydžio ir formų turi būti daržovės ir vaisiai. Pavyzdžiui, leistino standarto agurkai turi būti lygūs, tai yra, neturi būti išlinkę daugiau nei 10 milimetrų per kiekvieną dešimtį centimetrų ilgio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder