"Statoil" mažina išlaidas ir planuoja didinti naftos gavybos apimtis

"Statoil" mažina išlaidas ir planuoja didinti naftos gavybos apimtis

Norvegijos naftos bendrovė "Statoil" pranešė apie planus penktadaliu sumažinti investicijas į Šiaurės jūroje esantį Johano Sverdrupo (Johan Sverdrup) naftos telkinį ir išgauti daugiau naftos, nei planuota anksčiau, informuoja "Market Watch".

Pirmadienį valstybinė Norvegijos naftos ir gamtinių dujų bendrovė pranešė pirmuoju etapu į Johano Svedrupo telkinį investuosianti ne 123 mlrd. kronų (15,01 mlrd. JAV dolerių), kaip žadėta anksčiau, o 99 mlrd. kronų (11,96 mlrd. JAV dolerių). Bendrosios investicijos sudarys 140-170 mlrd. kronų.

"Statoil" teigimu, investicijos atsipirks naftos barelio kainai kritus net iki 25 JAV dolerių. Per parą telkinyje planuojama išgauti 440 tūkst. barelių naftos - anksčiau kalbėta apie planus per parą išgauti 315-380 tūkst. barelių. Spėjama, kad 2010 m. atrastame Johano Sverdrupo naftos telkinyje glūdi 1,9-3 mlrd. barelių naftos.

"Smarkiai sumažinsime investicijas ir padidinsime gavybos pajėgumus, išteklių žvalgybą ir Johano Sverdrupo telkinio vertę",- teigė "Statoil" vadovas Elvardas Setrė (Eldar Saetre).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder