Rusija naikina tonas užsienio maisto produktų

Rusija naikina tonas užsienio maisto produktų

Rusija buldozeriais sutraiškė tonas Vakaruose pagamintų sūrių bei kitų nelegaliai į šalį įvežtų maisto produktų, taip pat sunaikintos tonas vaisių, sudeginti dideli kiekiai kiaulienos. Apie tai informuoja BBC.

Ketvirtadienį, rugpjūčio 6 d., įsigaliojo Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymas Federalinei muitų tarnybai, "Rosselchoznadzor" ir "Rospotrebnadzor" tarnyboms naikinti embargo maisto produktus ir žemės ūkio produkciją, patekusią į šalį iš valstybių, paskelbusių ekonomines sankcijas Rusijai.

Rusija praėjusių metų rugpjūtį uždraudė maisto ir žemės ūkio produktų importą iš ES, JAV ir kitų Vakarų šalių, reaguodama į Vakarų sankcijas dėl numanomos paramos Ukrainos prorusiškiems separatistams bei Krymo aneksijos.

Maisto produktų naikinimas sukėlė pasipiktinimo bangą Rusijoje, kovos su skurdu šalininkai pareiškė, kad maistas turi būti atiduotas skurstantiesiems.

Vienam buldozeriui prireikė valandos sutraiškyti devynias tonas sūrių. Kitą partiją nutarta deginti. Dėžės kiaulienos paverstos pelenais. Persikus ir pomidorus nuspręsta traiškyti traktoriais.

Religinės bendruomenės vadovai išreiškė didelį pasipiktinimą. Vienas dvasininkas pavadino tokius veiksmus "beprotiškais, kvailais ir niekšiškais".

Per 250 tūkst. žmonių Rusijoje pasirašė peticiją prieš maisto produktų, patekusių iš Europos Sąjungos (ES) į Rusiją ir kuriems yra taikomas prekybos embargas, naikinimą. Peticija adresuota Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, taip pat Valstybės Dūmai, joje raginama išdalyti produktus žmonėms. Peticijoje teigiama, kad, įvedus sankcijas maisto produktams iš Vakarų, pabrango vietos maisto produkcija, kai kurių maisto produktų labai trūksta. Maisto produktai pabrango apie 20 proc.

Anot buvusio Rusijos premjero Michailo Kasianovo, 20 mln. Rusijos piliečių gyvena žemiau skurdo ribos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder