Rusija ketina pateikti apeliaciją byloje prieš "Jukos" akcininkus

Rusija ketina pateikti apeliaciją byloje prieš "Jukos" akcininkus

Rusija ketina imtis visų teisinių priemonių ir ginti savo interesus byloje prieš buvusius "Jukos" akcininkus. Tokią informaciją pirmadienį pateikia užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, nurodo naujienų agentūra "RIA Novosti".

Taip pat ministras teigia, kad bylos procesas dar nėra baigtas ir lieka galimybių pateikti apeliaciją.

"Šiandien rytą girdėjau, kad tokio verdikto ir tikimasi. Tikriausiai būtina sulaukti paties fakto, o tik po to jau galėsime komentuoti, - sakė S. Lavrovas pirmadienį spaudos konferencijos metu. - Rusija ir instancijos, šaliai atstovaujančios šiame procese, žinoma, naudosis visomis galimomis teisinėmis priemonėmis savo pozicijai ginti".

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad Hagos teismas iš dalies patenkino buvusių naftos bendrovės "Jukos" akcininkų ieškinį prieš Rusiją ir nurodė šalies valdžiai išmokėti 50 mlrd. JAV dolerių. Ieškinyje prašoma suma - 114 mlrd. JAV dolerių. Hagos teisme nustatyta, kad Rusija pažeidė Energetikos chartiją ir neteisėtai pasisavino "Jukos" aktyvus.

Rusija, teismo sprendimu, sumą ieškovams privalo perduoti iki 2015 m. sausio 15 d. Jeigu vyriausybė iki šios dienos pinigų nesumokės, bus pradėti skaičiuoti delspinigiai. Per dešimt dienų nuo sprendimo paskelbimo Rusija turi teisę pateikti apeliaciją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder