Prancūzų ūkininkai blokuoja kelius, protestuodami prieš kainų politiką

Prancūzų ūkininkai blokuoja kelius, protestuodami prieš kainų politiką

Prancūzų ūkininkai stabdo iš Vokietijos ir Ispanijos į šalį žemės ūkio produkciją vežančius sunkvežimius - taip protestuojama prieš neva nesąžiningai vykdomą konkurenciją kainų politikos srityje. Apie tai praneša BBC. Dar sekmadienio naktį ūkininkai traktoriais užtvėrė ne vieną` kelią netoli pasienio punktų. Iš viso protestai trikdo transporto judėjimą Prancūzijos teritorija jau daugiau kaip savaitę. Pirmadienį Strasbūro regione buvo užblokuoti šeši keliai, jungiantys Prancūziją ir Vokietiją. Tiesa, lengvųjų automobilių judėjimo ūkininkai neriboja.

Prancūzijos žemdirbiams kirto smukęs mėsos vartojimas, nes krito paklausa iš Kinijos, neigiamai rodiklius paveikė ir Rusijos taikomas embargas ES maisto produktų importui.

Šalies vyriausybė prognozuoja, kad maždaug 10 proc. Prancūzijos ūkininkų gali bankrutuoti dėl susidariusios situacijos.

Dar praėjusį antradienį šalies žemės ūkio ministras Stefanas Le Folis (Stephane Le Foll) pažadėjo peržvelgti subsidijas ir užtikrinti, kad "parama tektų finansinių sunkumų patiriantiems ūkininkams". Vyriausybė taip pat skelbė palengvinsianti ūkininkų skolų naštą, panaikinsianti maždaug 100 mln. eurų mokestines prievoles, ūkininkams teiksianti naujas paskolas.

Ūkininkų susivienijimo prezidentas Chavjeras Belinas (Xavier Beulin) vyriausybės pareikalavo imtis daugiau nei vien "trivialių priemonių", įgyvendintų iki šiol.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder