Po agresyvių protestų iš darbo atleisti keturi "Air France" darbuotojai

Po agresyvių protestų iš darbo atleisti keturi "Air France" darbuotojai

Keturi Prancūzijos bendrovės "Air France" darbuotojai buvo atleisti iš darbo dėl įmonės būstinėje spalį vykusių agresyvių protestų. Penktajam asmeniui buvo pateikti kaltinimai pareigūnų užpuolimu, tačiau jo, kaip profesinės sąjungos atstovo, byla svarstoma atskirai. Apie tai praneša BBC.

Bendrovės darbuotojams protestuojant prieš vykdomus masinius atleidimus, dviejų įmonės atstovų marškiniai buvo suplėšyti, vienas persviestas per tvorą, dar keli pareigūnai buvo sužeisti. Protestas prasidėjo, kilus pasipiktinimui dėl Prancūzijos ekonomikos atstovų mažinamų biudžetų.

Šimtai darbuotojų protestavo prieš "Air France" planus atleisti 2,9 tūkst. darbuotojų, didinti pilotų darbo valandas ir sumažinti savo flotilę. Iš viso tokiomis priemonėmis buvo planuojama įmonės išlaidas per ateinančius dvejus metus apkarpyti 1,8 mlrd. eurų.

Ypač daug kritikos ir agresijos susilaukė žmogiškųjų išteklių padalinio vadovas Chavjeras Broseta (Xavier Broseta) ir vienas iš vyresniųjų specialistų Pjeras Plisonjė (Pierre Plissonnier). Jie dalyvavo darbo grupės posėdyje dėl planuojamo išlaidų mažinimo, kai į įmonės būstinę įsiveržė šimtai "Air France" darbuotojų. Incidento metu sužeisti septyni žmonės, tarp jų ir sąmonės netekęs būstinės apsaugininkas.

Visi penki kaltinimų sulaukę darbuotojai ir dar keli jų kolegos prieš teismą stos gruodžio 2 d. Dar 11 darbuotojų "Air France" dviem savaitėms pristabdė įgaliojimus. Beje, po protesto įmonė sumažino planuojamų atleisti asmenų skaičių iki mažiau kaip tūkstančio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder