Pernai Latvijoje užsienio turistų skaičius padidėjo trečdaliu

Pernai Latvijoje užsienio turistų skaičius padidėjo trečdaliu

Praėjusieji metai Latvijos turizmo srityje vertinami kaip labai sėkmingi, nes užsienio turistų skaičius padidėjo 30 proc. Tokią išvadą galima daryti iš viešo tarptautinio turizmo parodos tvarkytojų draugijos “ITB” pranešimo.

Užsienio kelionių skaičius 2011 metais pasaulyje išaugo 5 proc., viešbučiuose ir kitose nakvynės namuose užsienio turistų nakvynių skaičius padidėjo 4 proc., arba beveik iki 6 milijardų nakvynių, o sumos, kurias išleido užsienio turistai, padidėjo 8 proc. pasiekė 828 milijardus eurų.

Vietos turizmas padidėjo 2,5 proc., o bendras vietinių ir užsienio šalių keliautojų skaičius, lyginant su praeitais metais, padidėjo 3 proc. ir pasiekė 6,6 milijardo.

Įdomu paminėti faktą, kad daugiausiai pinigų kelionėms išleido Azijos turistai, už juos mažiau išleido net amerikiečiai, o dar mažiau europiečiai.

Nors ir turistų nakvynių skaičius padidėjo, kelionės, laiko atžvilgiu, tapo trumpesnės.

Analizuojant, kokiu tikslu žmonės leidžiasi keliauti, tyrinėtojai padarė išvadą, kad 70 proc. atvejų yra poilsio arba laisvadienių kelionės, o tarp kelionių rezervacijos būdų dominuoja internetas, kuris sudaro pusę visų rezervacijų.

Požiūris viešame tarptautinio turizmo parodos tvarkytojų draugijos “ITB” pranešime apie palydėtų 2011 metų turizmą ir prognozes 2012 metais (“ITM World Travel Report 2011/2012”) yra optimistiškas, tačiau atsargus ir apibūdinamas žodžiu – vidutiniškas, verslo portalą “"Nozare.lv“ informavo Turizmo plėtros valstybinės agentūros atstovė Inta Briedė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder