Pernai "Air France-KLM" patyrė 1 mlrd. dolerių nuostolių

Pernai "Air France-KLM" patyrė 1 mlrd. dolerių nuostolių

Didžiausia Europos aviacijos kompanija "Air France-KLM" 2011 metais patyrė 809 mln. eurų (1 mlrd. dolerių) nuostolių. Kaip pastebima ketvirtadienį skelbiamoje kompanijos ataskaitoje, pastarieji metai buvo sunkūs visų pirma dėl aukštų aviacijos degalų kainų, politinio nestabilumo ir problemų pasaulio ekonomikoje.

Kaip rodo kompanijos pateikti duomenys, bendros "Air France KLM" įplaukos 2011 metais padidėjo 4,5 proc. ir siekė 24,7 mlrd. eurų. Ir vis dėlto to nepakako, kad būtų padengti nuostoliai, patirti dėl sumažėjusių pajamų. Svarbus veiksnys, nulėmęs finansinę situaciją kompanijoje, buvo ir "arabų pavasaris", kuris išprovokavo naftos kainų augimą ir lėktuvų bilietų paklausos nestabilumą. Neigiamos įtakos aviacijos bendrovės pajamoms turėjo ir Europos skolų krizė.

Šių metų sausį "Air France KLM" pateikė "finansinio atsigavimo planą". Pagal planą numatyta įšaldyti "Air France" atlyginimus, atleisti apie 2 tūkst. darbuotojų ir sumažinti naudojamų lėktuvų skaičių. "Air France KLM" personalo atlyginimams tenka apie trečdalį visų pajamų. Kitos aviacijos bendrovės, pavyzdžiui, "Lufthansa", tiems tikslams išleidžia tik apie 25 proc. savo finansinių įplaukų.

2010 metais "Air France KLM" pervežė per 71,3 mln. keleivių.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder