Paryžiaus Disneilendas 20-ąjį gimtadienį švenčia skendėdamas skolose

Paryžiaus Disneilendas 20-ąjį gimtadienį švenčia skendėdamas skolose

Dvigubai daugiau žmonių apsilanko teminiame Paryžiaus parke Disneilende nei užkopia į Eifelio bokštą, tačiau parkas 20-ąjį gimtadienį švenčia skendėdamas didžiulėse skolose, rašo "guardian.co.uk".

Nors 15,7 mln. žmonių per metus už apsilankymą parke sumoka mažiausiai po 51 svarą sterlingą, pernai parko nuostoliai siekė 55,6 mln. eurų, o bendra skola jau viršija 1,9 mlrd. eurų. Skolos yra tokios didelės, kad kompanijos generalinis direktorius prisipažino, jog jas teks dengti ateinančius 12 metų.

Nors anksčiau parko gimtadieniai būdavo švenčiami pompastiškai, šiemet šventę paveikė krizė.

Per pastaruosius keletą metų Paryžiaus Disneilendas patyrė daugiau nei 212 mln. eurų nuostolių, o kompanijos akcijų vertė per metus smuko 50 proc. ir dabar siekia vos 4,43 euro.

Paryžiaus Disneilendas yra turistų labiausiai lankoma vieta Europoje ir neseniai pasitiko 250-milijonąjį lankytoją nuo tada, kai parkas atvėrė savo vartus 1992-aisiais. Tačiau lankytojų skaičius išaugo ne pats savaime.

Norėdama į parką pritraukti daugiau lankytojų Europoje siaučiant ekonomikos krizei, kompanija pasiūlė iki 50 proc. nuolaidas pramogų paketams, į kuriuos įeina bilietai į du parkus ir apgyvendinimas viename iš septynių parko viešbučių. Tačiau dėl to pelnas pernai išaugo vos 23 mln. eurų.

Kompanija taip pat garsėja prastais santykiais su savo darbuotojais, kurie nuolatos rengia protesto akcijas ir reikalauja didinti atlyginimus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder