"Panasonic" sumokės darbuotojams Kinijoje kompensacijas už oro taršą

"Panasonic" sumokės darbuotojams Kinijoje kompensacijas už oro taršą

Japonijos elektronikos bendrovė "Panasonic" pranešė sumokėsianti savo darbuotojams, dirbantiems Kinijoje, kompensacijas už didžiulę oro taršą šioje šalyje, informuoja BBC.

Darbuotojai, išsiųsti dirbti į užsienį, paprastai gauna didesnį atlyginimą dėl nepatogumų, susijusių su gyvenimu svetur, tačiau "Panasonic" yra pirmoji kompanija, kuri atvirai prisipažįsta mokanti darbuotojams daugiau dėl oro taršos Kinijoje problemų.

Daugelis Kinijos miestų kenčia nuo nuolatinio smogo. Oro užterštumas yra nuolatinė Pekino problema.

Kompanija nepanoro atskleisti, kokio dydžio kompensaciją ji mokės savo darbuotojams, dirbantiems Kinijoje.

Kinijos vyriausybės vadovas Li Kečiangas (Li Keqiang) neseniai paskelbė "karą" aplinkos užterštumui šalyje. Kinija jau kelerius metus kenčia nuo didžiausios atmosferos taršos. Praėjusių metų spalį skelbta, kad smulkiųjų kietųjų dalelių koncentracija kai kuriuose šalies regionuose penkiolika kartų viršijo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomenduotą normą.

Dėl šios priežasties daugelis darbuotojų nenoriai keliasi dirbti į šalį.

"Panasonic", be žadėtos kompensacijos, ketina visiems savo darbuotojams padidinti atlyginimus 2 tūkst. jenų (19,5 dolerio).

"Panasonic" yra viena iš didelio būrio Japonijos firmų, kurios šią savaitę paskelbė apie planus didinti darbuotojams atlyginimus.

"Toyota", "Nissan" ir "Honda" taip pat nusprendė didinti savo darbuotojams algas - tai pirmas algos pakėlimas nuo 2008 m. finansų krizės.

Japonijos premjeras Šindzas Abė (Shinzo Abe) daro spaudimą Japonijos kompanijoms, kad šios keltų algas savo darbuotojams, - vyriausybė tikisi, kad tokios priemonės padės kovoti su defliacija ir paskatins Japonijos ekonomikos augimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder