Norvegijoje – rekordinė imigracija, daugiausia atvykėlių – iš Europos

Norvegijoje – rekordinė imigracija, daugiausia atvykėlių – iš Europos

Pernai į Norvegija persikėlė gyventi 80 tūkst. žmonių iš kitų šalių. Daugiausia atvykėlių yra iš ekonominių sunkumų kamuojamų Europos valstybių. Norvegijos statistikos biuras teigia, kad 2011-ieji buvo rekordiniai imigracijos metai per visą šalies istoriją.
Laikraštis „Dagens“ rašo, kad dabar Norvegijoje gyvena 260 tūkst. žmonių iš kitų Europos šalių. Iš viso vienoje turtingiausių pasaulio valstybių dabar gyvena 655 1770 imigrantai ir jų vaikai, kurių dalis turi Norvegijos pilietybę.
 
Įdomu tai, kad į Norvegija persikrausto daugybė jaunų švedų. Juos iš namų į kaimyninę šalį veja nedarbas. Laikraštis „Aftenposten“ rašė, kad šiuo metu Norvegijoje gali gyventi net apie 80 tūkst. švedų. Tai prilygsta Kristiansando miesto populiacijai. Kovo mėnesį statistikai pranešė, kad gyventojų skaičius šalyje viršijo 5 mln. Tai daugiausia lėmė aukšti gimstamumo rodikliai. Daugiausia vaikų Norvegijoje susilaukia būtent imigrantų šeimos.
 
Specialistų teigimu, turtingiausia Skandinavijos šalis žmones traukia dėl tvirtos ekonomikos. Kol dalis Europos niekaip neišsikapsto iš problemų liūno, Norvegijos ūkis tvirtai stovi ant kojų. Gamtiniais ištekliais turtingoje šalyje taip pat labai mažas nedarbas. Statistikai tvirtina, kad šis rodiklis siekia vos 2,6 proc. Palyginimui, Ispanijoje darbo neturi daugiau kaip 24 proc. žmonių, Lenkijoje – 10 proc., Švedijoje – 8 proc.
 
Pastarojoje šalyje daugiausia problemų susirasti darbą turi 22-25 metų jaunimas. Būtent jauni švedai ir traukia būriais į Norvegiją. Šioje šalyje švedai yra laukiami, nors istoriškai šalys nuolat varžosi viena su kita, o žmonės apie kaimynus laido šmaikščius juokelius. Vis dėlto Norvegijos darbdaviai juos iš imigrantų vertina bene geriausiai.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder