Nicolas Sarkozy: liko paskutinis šansas išspręsti euro zonos problemas

Nicolas Sarkozy: liko paskutinis šansas išspręsti euro zonos problemas

Jeigu Europos lyderiai nesugebės pasiekti esminio susitarimo per Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą, vykstantį Briuselyje gruodžio 8-9 dienomis, antro šanso išspręsti problemą jie neturės, ketvirtadienį pareiškė Prancūzijos prezidentas Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy), atvykęs į Briuselį dalyvauti ES viršūnių sustikime.

Pasak Prancūzijos lyderio, tam, kad būtų išgelbėta euro zona, būtina imtis konkrečių veiksmų jau per artimiausias dvi savaites. "Laikas sprendžiant šį klausimą mums neparankus", - sakė jis.

Kartu N. Sarkozi pridūrė, kad, jeigu nebus pasistūmėta dėl Europos konvencijos pataisų su 27 ES narėmis, šią iniciatyvą teks derinti tik su 17 valstybių, įeinančių į valiutos bloką.

Ketvirtadienį Briuselyje prasideda dviejų dienų ES narių-valstybių viršūnių susitikimas, kuriame ES lyderiai tarsis dėl veiksmingo plano kovoje su skolų krize. Per susitikimą bus apsvarstyti Vokietijos kanclerės Angelos Merkel (Angel Merkel) ir N. Sarkozi pasiūlymai dėl situacijos reguliavimo. Bus išnagrinėti ir pasiūlymai, kaip sudaryti palankias sąlygas Europos ekonomikos plėtrai, taip pat apsvarstyti tolesnės jos integracijos klausimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder