Nacionalizuotas "Parex" atsisakys banko licencijos

Nacionalizuotas "Parex" atsisakys banko licencijos

Latvijos "Parex banka" akcininkai trečiadienį nusprendė atsisakyti banko licencijos ir pakoreguoti savo nuostatus pagal naująjį statusą, pranešė banko atstovė Marita Ozolinia-Tumanovska.

Statusui pakeisti reikalingas leidimas iš Finansų ir kapitalo rinkos komisijos. Įmonės pavadinimas nebus keičiamas.

"Parex", 2008 metais atsidūręs ties bankroto riba ir nacionalizuotas, taps probleminių aktyvu valdymo kompanija. Šis verslas, pasak banko valdybos nario Jurijaus Adamovičiaus, yra pagrindinė įmonės veikla. Akcininkai tikisi, kad reorganizacija leis sutaupyti administracinių išlaidų. Norint pakeisti statusą, bankui reikia įvykdyti įsipareigojimus visiems indėlininkams, tačiau tam, pasak akcininkų, įmonė turi pakankamai lėšų.

"Parex banka" atsidūrė ties bankroto riba 2008 metais. Įmonė, kuri tuo metu buvo antra didžiausia Latvijos finansų sektoriaus dalyvė, perėjo valdžios kontrolėn už simbolinę kainą. 2009 m. balandį įsigijo 25 proc. plius vieną "Parex" akciją už 84 mln. eurų.

Iš "gerųjų" "Parex banka" aktyvų dalies buvo sukurtas bankas "Citadele". Pastarasis, Latvijos komercinių bankų asociacijos duomenimis, pirmąjį 2011 m. pusmetį buvo šeštas pagal turto dydį šalyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder