"Mossack Fonseca" steigėjas: "mūsų bendrovę atakavo programišiai"

"Mossack Fonseca" steigėjas: "mūsų bendrovę atakavo programišiai"

Vienas iš bendrovės "Mossack Fonseca" steigėjų Ramonas Fonseka (Ramon Fonseka) per interviu "Reuters" dėl didžiausio dokumentų nutekinimo apkaltino programišius, atakavusius įmonę iš svetur. Kaip pranešė R. Fonseka, jo įkruta bendrovė padavė skundą į Panamos prokuratūrą.

Pasak "Mossac Fonseca" steigėjo, įmonė veikusi išskirtinai pagal įstatymus, ji niekada nenaikinusi dokumentų ir niekam nepadėjusi plauti pinigų. R. Fonseka šių dokumentų publikavimą pavadino nusikaltimu. informuoja BBC.

Kaip jau skelbta, žiniasklaida publikavo dokumentus, kuriuose skelbiama, kad "Mossack Fonseca" yra ne kartą padėjusi klientams plauti pinigus, vengti mokesčių ir apeiti įvairias sankcijas.

Antradienį dėl vadinamojo "Panamos dokumentų" skandalo apie savo atsistatydinimą paskelbė Islandijos ministras pirmininkas Sigmunduras Davidas Gunlaugsonas (Sigmundur David Gunnlaugsson).

Nutekintuose dokumentuose taip pat yra duomenų apie milijardų vertės pinigų plovimo schemą, kurią, kaip tvirtina Tarptautinis žurnalistų-tyrėjų konsorciumas, vykdė Rusijos bankas, kuriam buvo taikomos sankcijos, dalyvaujant artimiems Rusijos prezidento Vladimiro Putino bendražygiams. Paviešinti dokumentai atskleidė, kaip praturtėjo daugelis V. Putino artimų draugų. Nors paties prezidento vardas dokumentuose nefigūruoja, įrašai atskleidžia tam tikrą dėsningumą: jo draugai gavo milijonus dolerių iš sandorių, kurie negalėjo būti vykdomi be jo žinios. Remiantis dokumentais spėjama, kad dalis V. Putino draugų pelnytų pinigų atiteko ir jo šeimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder