"Morgan Stanley" pagerino savo Rusijos ekonomikos prognozę

"Morgan Stanley" pagerino savo Rusijos ekonomikos prognozę

2015 metais Rusijos ekonomika susitrauks 5 proc., o 2016 metais - 1,8 proc. Tokią informaciją naujausioje savo ataskaitoje pateikia bankas "Morgan Stanley". Ankstesniame dokumente BVP nuosmukio rodikliai atitinkamai siekė 5,6 ir 2,5 proc., praneša "Reuters".

Anot banko atstovų, prognozė buvo peržiūrėta dėl trijų priežasčių. Pirmiausia sušvelnėjo piniginė Rusijos centrinio banko politika, be to, atnaujinta ir banko pateikiama naftos kainų prognozė - "Morgan Stanley" specialistai mano, kad šiemet naftos barelio kaina sudarys 57 JAV dolerius, o 2016 metais - 65 JAV dolerius. Trečioji priežastis: aukštesni, nei tikėtasi, susidarė ir Rusijos pramonės sektoriaus aktyvumo bei investicijų rodikliai.

"Morgan Stanley" analitikai tiki, kad iki 2015 metų pabaigos Rusijos centrinė finansų institucija sumažins bazines palūkanų normas nuo 14 iki 10 proc., o ateinančiais metais rodiklis gali būti sumažintas iki 8 procentų.

Kiek anksčiau, balandžio 8 d. Rusijos ekonomikos plėtros ministerijos vadovas Aleksejus Uliukajevas pranešė, kad BVP augimas šalyje atsigaus jau ketvirtąjį 2015 metų ketvirtį. Vis dėlto per visus šiuos metus laukiama, kad šalies ekonomika susitrauks 3 proc., kainos pakils 12 proc., o realiosios gyventojų pajamos smuks 9 procentais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder