Latvijos generalinis prokuroras užprotestavo "Palink" nemokumo bylą

Latvijos generalinis prokuroras užprotestavo "Palink" nemokumo bylą

Latvijos generalinis prokuroras Aukščiausiojo teismo senatui pateikė protestą dėl Rygos teismo sprendimo iškelti bankroto bylą "Palink" bendrovei, valdančiai trečiąjį pagal dydį prekybos tinklą Latvijoje.

"Palink" Lietuvoje ir Latvijoje valdo "Iki" ir "Cento" parduotuves.

Generalinis prokuroras Arvidas Kalninis penktadienį nurodė, kad, iškeldamas bankroto bylą, Rygos Kuržemės teismas padarė kelis esminius dalykinius ir procesinius pažeidimus. Apie tai pranešė Generalinės prokuratūros spaudos atstovė Laura Pakalnė.

"Palink" bendrovės vykdomoji direktorė Latvijoje Dacė Zundurė sakė tikinti, kad Aukščiausiojo teismo senatas kuo greičiau išnagrinės bylą ir nutrauks įmonės bankroto bylą. Dėl ūkinės veiklos suvaržymų per savaitę bendrovė patiria 300 tūkstančių latų nuostolį.

Sausio 5 dieną Rygos Kuržemės teismas iškėlė "Palink" bankroto bylą, remdamasis privataus asmens pareiškimu dėl neva neapmokėtų darbų, ir paskyrė bankroto administratorių.

Jau kuris laikas "Palink" ir uždaroji akcinė bendrovė "Landekss" Rygos apygardos teisme ginčijosi dėl atsiskaitymų už parduotuvės Rygoje statybą. Sausio pradžioje netikėtai paaiškėjo, kad teises į dalį savo neva neatgautos skolos - 30 tūkst. eurų - "Landekss" perdavė kažkokiam Rusijos piliečiui Sergejui Guščinui.

Nors Rygos apygardos teismas nesutiko inicijuoti "Palink" bankroto, žemesnės instancijos teismas nusprendė, kad vien S. Guščino teisė į skolos dalį yra pakankamas pagrindas bankroto bylai iškelti.

Dabartiniai Latvijos įstatymai numato, kad bankroto byla gali būti keliama dėl 3000 latų skolos, tačiau jie nenumato, kad tokioje byloje atsakovas galėtų pateikti apeliaciją - tai gali padaryti tik Aukščiausiojo teismo pirmininkas arba generalinis prokuroras.

Apie "Palink" situaciją praėjusią savaitę kalbėjosi Trakuose susitikę Lietuvos ir Latvijos užsienio reikalų ministrai Audronius Ažubalis ir Edgaras Rinkevičius, kuris, be kita ko, pranešė, kad bus inicijuojami bankrotų bylas reglamentuojančių įstatymų pakeitimai.

Tuo tarpu Latvijos žiniasklaida dar nėra atskleidusi nei tikrųjų "Landekss" ir S. Guščino ryšių, nei kas jis toks ir kuo užsiima Latvijoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder