Kristina Lagard: naujoje Graikijos paramos programoje turi atsirasti skolų restruktūrizacija

Kristina Lagard: naujoje Graikijos paramos programoje turi atsirasti skolų restruktūrizacija

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Kristina Lagard (Christine Lagarde) pareiškė, kad naujojoje Graikijos finansų paramos programoje kreditoriams gali tekti restruktūrizuoti šalies skolą. Ji teigė, kad be Atėnų būtinų įvykdyti reformų taip pat svarbi yra ir "skolų restruktūrizacija, kurios mūsų manymu reikia norint užtikrinti Graikijos skolos tvarumą". Vašingtone vykusioje konferencijoje kalbėjusi K. Lagard teigė, kad "Graikija atsidūrė rimtoje krizėje, kurią būtina spręsti". Apie tai praneša "EUbusiness".

Nors savo finansinių įsipareigojimų Graikija TVF neįvykdė dar birželio 30 d., tačiau K. Lagard patikino, kad institucija "išlieka nusiteikusi padėti rasti (situacijos) sprendimą".

Praėjusią savaitę skelbtoje TVF ataskaitoje buvo teigiama, kad Graikijos kreditoriai Europos Sąjungoje turėtų dvigubai prailginti skolos grąžinimo išmokų periodą ir suteikti šaliai dar 36 mlrd. eurų, kurie padėtų užtikrinti, kad šalies finansai išliktų tvarūs.

Visgi Europos Komisija ir Europos centrinis bankas (ECB) Graikiją spaudžia pradėti taikyti griežtų fiskalinių ir politinių priemonių paketą, kurį iki šiol Atėnai atsisako priimti.

K. Lagard teigia, kad susidariusius skaičius būtina peržvelgti, tačiau priduria, kad Graikijai, nebeturinčiai prieigos prie TVF paramos po neįvykdytų įsipareigojimų, neturi būti daroma jokių nuolaidų.

"Mano požiūriu, TVF turi laikytis savo taisyklių, jų nešvelninti ir išlikti nešališka". Pareigūnė patikino, kad nors tarptautinė organizacija iš Atėnų susilaukė griežtos kritikos, tačiau TVF ir toliau dalyvaus derybose dėl naujosios paramos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder