Kipras deda "nežmoniškas" pastangas, kad bankai būtų atidaryti ketvirtadienį

Kipras deda "nežmoniškas" pastangas, kad bankai būtų atidaryti ketvirtadienį

Centrinio Kipro banko vadovas Panikas Demetriadis (Panicos Demetriades) teigia, jog Kipras deda "nežmoniškas" pastangas, kad bankai būtų atidaryti ketvirtadienį. "Turime atgauti žmonių pasitikėjimą bankais", - pabrėžė jis. Apie tai praneša BBC.

Šalis planuoja riboti per savaitę išgryninamų pinigų kiekį, taip pat kontroliuojamas eksportas, banko čekių išrašymas, o terminuotųjų indėlių negalima bus atsiimti anksčiau, nei baigiasi jų terminas. Nėra aišku, kiek laiko bus kontroliuojami finansiniai srautai.

"Bank of Cyprus" pirmininkas Andrėjas Artemis (Andreas Artemis) antradienį pateikė atsistatydinimo pareiškimą, tačiau banko valdyba jį atmetė.

Nors šalies ekonomiką labai stipriai paveiks krizė, finansų ministras Michaelis Saris (Michaelis Sarris) mano, kad Kipras gali gauti pajamų iš tiriamų "Afroditės" (Aphrodite) dujų telkinių pietinėje salos pakrantėje.

"Problemų kils, tačiau jas išspręsime per gana trumpą laikotarpį", - kalbėjo jis ir pridūrė, kad derybos su Rusija dėl naujų paskolos sąlygų tęsiasi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder