Kijevas nori dalyvauti visose derybose dėl "Pietų srauto"

Kijevas nori dalyvauti visose derybose dėl "Pietų srauto"

Per pirmadienį vykusias derybas su Europos Sąjungos lyderiais Kijevas pareikalavo, kad Ukrainai būtų suteikta teisė dalyvauti visose Europos derybose, susijusiose su dujotiekio "Pietų srautas" tiesimu, antradienį rašo "Komersant-Ukraina".

Ukrainos energetikos ir anglies pramonės ministras Eduardas Stavickis pareiškė Briuselyje, kur pirmadienį vyko Europos Sąjungos (ES) ir Ukrainos vadovų susitikimas, kad Ukrainos delegacija nėra patenkinta tuo, kaip Europos energetikos bendrija (EEB) gina Ukrainos, įstojusios į EEB 2011 m. pradžioje, interesus.

"Mums kelia nerimą tai, kad ES ir EEB nereaguoja į mums pateiktą sąskaitą (Rusijos dujų bendrovės "Gazprom" 7 mlrd. eurų sąskaitą už nepanaudotas dujas, - ELTA), taip pat į aplenkiamųjų dujotiekių, tarp jų - ir "Pietų srauto", statybą, pareiškė ministras.

Pasak E. Stavickio, per pirmadienio derybas Kijevas pareikalavo, kad Ukrainai būtų suteikta teisė dalyvauti visose Europoje vykstančiose derybose, susijusiose su "Pietų srauto" statyba.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius praėjusį penktadienį pareiškė, kad Kijevas artimiausiu metu nuspręs dėl savo tolesnės EEB narystės, nes nemato jokių šio bendradarbiavimo privalumų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder