JAV vyriausybei nutraukus darbą, smunka JAV dolerio vertė

JAV vyriausybei nutraukus darbą, smunka JAV dolerio vertė

Nutraukus dalies JAV vyriausybės padalinių darbą, nerimaujama, kad tai gali staigiai smogti šalies ūkio atsigavimui. Prasidėjus spėlionėms, nukrito JAV dolerio vertė valiutų krepšelio atžvilgiu. Apie tai praneša BBC. Šiuo metu JAV dolerio vertė euro atžvilgiu laikoma žemiausia per pastaruosius aštuonis mėnesius, o nuosmukis Šveicarijos franko atžvilgiu - didžiausias per pastaruosius 1,5 metų. Susilpnėjo ir JAV dolerio vertė Japonijos jenos bei Didžiosios Britanijos svaro atžvilgiu.

Analitikai teigia, kad JAV valiutos nuosmukio buvo laukiama, nes galimas vyriausybės darbo stabdymas buvo prognozuojamas ir anksčiau. Prieš tai buvę valdžios veiklos nutraukimai kartais trukdavo vieną ar kelias dienas, o kartais tęsdavosi mėnesį.

Daugiausiai rinkas paveiks politikų delsimas tartis dėl galimo valstybės skolos lubų pakėlimo. Jeigu iki spalio 17 d. nebus rastas finansinių šalies problemų sprendimas, JAV gali net grėsti nemokumas. Taip pat nemažai įtakos rinkoms turės ir galimas ekonominės statistikos vėlavimas, o penktadienį darbo rinkos statistikos gali nepateikti ir JAV darbo departamentas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder