JAV stengiasi užkirsti kelią karvių kempinligės plitimui

JAV stengiasi užkirsti kelią karvių kempinligės plitimui

Jungtinės Valstijos trečiadienį padidino pastangas kovoje su Kalifornijoje užfiksuotos karvių kempinligės plitimu, tačiau tikina, kad ligos protrūkis nekelia jokios grėsmės vartotojams, informuoja AFP.

JAV žemės ūkio departamentas antradienį pranešė apie ketvirtą šalies istorijoje galvijų kempinligės atvejį, tačiau pabrėžė, kad ligos protrūkis sulaikytas ir užkrėsta mėsa į maisto grandinę nepateko.

Departamento atstovai teigė, kad pirmadienį centrinėje Kalifornijoje aptikta užsikrėtusi pieninga karvė jokiu metu nekėlė grėsmės tiekiamam maistui ar žmonių sveikatai.

Galvijų kempinligė negali būti perduodama per pieną.

Užsikrėtusio galvijo mėginiai buvo nusiųsti į laboratorijas, jose paaiškėjo, kad galvijas buvo užsikrėtęs reta ligos forma. Tyrimų rezultatais dabar dalijamasi su laboratorijomis Didžiojoje Britanijoje ir Kanadoje.

Dėl ankstesnių galvijų kempinligės atvejų JAV, Kanadoje, Izraelyje, Europoje ir Japonijoje pasaulinėje prekyboje maisto produktais buvo padaryta žalos už milijardus JAV dolerių.

Remiantis JAV mėsos eksporto federacijos informacija, jautienos eksportas kiekvieną mėnesį JAV yra vertas maždaug 353 mln. JAV dolerių, o pagrindinės eksporto rinkos yra Meksika, Kanada, Pietų Korėja ir Japonija.

Trečiadienį dvi pagrindinės Pietų Korėjos mažmenininkės sustabdė JAV jautienos pardavimus, nes nori palaukti tolesnių JAV vyriausybės veiksmų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder