JAV federalinis atsargų bankas agentūrai "Fannie Mae" ketina sumokėti hipotekos reikalavimus

JAV federalinis atsargų bankas agentūrai "Fannie Mae" ketina sumokėti hipotekos reikalavimus

JAV federalinis atsargų bankas susitarė valstybės hipotekos agentūrai "Fannie Mae" sumokėti 3,6 mlrd. JAV dolerių ir atlyginti žalą už būsto paskolas.

Be to, Federalinis atsargų bankas sutiko išpirkti 30 tūkst. būsto paskolų už 6,75 mlrd. JAV dolerių ir sumokėti papildomą 1,3 mlrd. JAV dolerių kompensaciją.

Šis susitarimas užbaigia tarp dviejų šalių užsitęsusį ginčą.

Artėjant 2007-2008 m. krizei paskolos būstui buvo sugrupuotos ir parduotos kaip populiari investicija. Kai hipotekos turėtojai savo skolų nesugebėjo grąžinti, staigiai smuko investicijų vertė ir atnešė katastrofiškų pasekmių bankams visame pasaulyje.

"Palanki šio seno ginčo tarp "Fannie Mae" ir JAV federalinio atsargų banko rezoliucija yra naudingiausia mokesčių mokėtojams", - teigė Bradlis Lermanas (Bradley Lerman) iš "Fannie Mae".

Bendrovė teigė, kad paskolos "neatitiko mūsų standartų inicijavimo metu, ir mes džiaugiamės pasiekę tinkamą susitarimą pakartotinai išpirkti skolas". Susitarimas padengia 1,4 trln. JAV dolerių vertės skolas. JAV federalinio atsargų banko atstovai pareiškė, kad pasiektas susitarimas buvo "svarbus žingsnis sprendžiant likusius teisinius hipotekos klausimus".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder