Ispanijos premjeras: mūsų šalies nereikia gelbėti

Ispanijos premjeras: mūsų šalies nereikia gelbėti

Ispanijos premjeras Marianas Rachojus (Mariano Rajoy) ketvirtadienį sakė, kad nėra prasmės kalbėti apie tarptautinę finansinę pagalbą Ispanijai, ir pabrėžė savo šalies pasiryžimą susidoroti su ekonominėmis problemomis, praneša AFP.

"Kalbos apie Ispanijos gelbėjimą yra beprasmės. Mums to nereikia, ir mes neketiname tuo naudotis. Pagalba Ispanijai nebus teikiama", - po susitikimo su Lenkijos premjeru Donaldu Tusku (Donald Tusk) sakė M. Rachojus.

"Situacija yra sudėtinga, tačiau turime vyriausybę, kuri priima sprendimus, kuri žino, ką reikia daryti, kuri įgyvendina reformas ir ketina toliau tai daryti", - pridūrė jis.

M. Rachojus atsisakė komentuoti Prancūzijos prezidento Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy) ir Italijos premjero Marijaus Mončio (Mario Monti) komentarus, kuriais jie išreiškė susirūpinimą dėl situacijos Ispanijoje.

Ispanijos premjeras žurnalistams sakė, kad jo vyriausybė ketina ir toliau mažinti deficitą, vykdyti struktūrines reformas ir stengtis, kad Ispanijos ekonomika ir vėl imtų augti.

Ispanija siekia sumažinti viešąjį deficitą iki 5,3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) šiemet ir iki ES reikalaujamų 3 proc. BVP 2013-aisiais. Pernai viešasis deficitas siekė 8,5 proc.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder